Fudbal

Zeljković: Moramo biti strpljivi

Zeljković: Moramo biti strpljivi
Foto: Ilustracija | Zeljković: Moramo biti strpljivi

Uveliko pregovaramo o dolascima Aleksandra Subića i Siniše Saničanina, a sve bi trebalo da bude poznato do kraja sedmice, rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Banjalučani su veoma aktivni u ovom prelaznom roku pa je tako angažovano već osam pojačanja i to Ivica Guberac, Mahir Karić, Fedor Predragović, Goran Galešić, Nemanja Janičić, Mladen Veselinović, Uroš Mirković i Rio Suzuki, koji već neko vrijeme radi s ekipom, ali su tek sad stigli potrebni papiri. Cilj čelnika kluba je plasman u sam vrh BHT Premijer lige BiH, a ukoliko dovedu pomenuta dva igrača trener Željko Vranješ će bez sumnje imati veoma kvalitetan igrački kadar.

"Ostvarili smo kontakte sa čelnicima Partizana i Mladosti iz Lučana i ostaje da se vidi da li će igrači ići na pozajmice. To zavisi od mnogo faktora, ali ukoliko budu slobodni mi ćemo sigurno imati prednost u pregovorima, posebno u slučaju Subića koji je izrazio želju da se vrati u Borac", kazao je Zeljković.

Osim pomenuta dva bivša igrača, u igri za povratak na Gradski stadion je i Nemanja Bilbija, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Zrinjskom.

Zeljković je kazao da napadač ima ugovor sa Mostarcima i da su iz Borca spremni da plate i određeno obeštećenje ukoliko "plemići" budu željeli da ga prodaju.

"Sve će vjerovatno biti poznato nakon mečeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ono što je sigurno jeste da ova tri igrača vrijedi čekati i moramo biti strpljivi. Čak i ukoliko niko ne dođe mislimo da imamo ekipu za sam vrh tabele. Radimo planski pa ćemo tako sigurno i na zimu dovesti igrače ukoliko nam bude potrebno na određenim pozicijama", jasan je potpredsjednik kluba.

Zeljković je kazao da će epilog pregovora, bio on povoljan ili ne, značiti i kraj za Borac u ovom prelaznom roku, a ostavio je i malu mogućnost dovođenja žargonski rečeno top napadača ukoliko se za to ukaže prilika.

Fudbaleri Borca otputovali su juče za Zlatibor na drugi dio priprema za BHT Premijer ligu BiH. Borac se u sezoni pred nama vraća u društvo najboljih i to nakon više nego ubjedljivo osvojene titule prvaka RS.

 Na Zlatiboru će odigrati četiri kontrolna meča. Tri rivala su već poznata i to rumunska Konkordija Kjažna sa kojom će snage odmjeriti 27. ili 30. juna, zatim Budućnost iz Podgorice, sa kojom će igrati 5. jula, i na kraju ih čeka duel sa Javorom iz Ivanjice (8. jul).

Povratak sa Zlatibora planiran je za 9. jul i do početka prvenstva će se pripremati u Banjaluci. Generalna proba pred start Premijer lige BiH trebalo bi da bude odigrana 15. jula na Gradskom stadionu protiv premijerligaša Viteza. Željko Vranješ, trener "crveno-plavih", je put Zlatibora poveo 27 fudbalera, a dan prije odlaska ekipa je odigrala međusobni kontrolni meč koji je završen bez pobjednika 1:1.

Pioniri prvaci BiH

Pioniri FK Borac okitili su se titulom prvaka BiH. Izabranici Dragana Benića u subotu su u finalu savladali sarajevski Željezničar s 2:0 i napravili ogroman uspjeh. Na putu do trofeja Borac je u četvrtfinalu eliminisao dobojsku Slogu, dok su u polufinalu bili bolji od Tomislava.

"Podigli smo kvalitet škole i želimo mnogo više da ulažemo u mlade fudbalere. Ovo pokazuje da smo na pravom putu. Benić će naredne sezone da trenira kadete. Bacamo akcenat na omladinsku školu i iz nje želimo da crpimo igrače koji će biti budućnost kluba", rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije