Fudbal

"Željo" juri gol zaostatka

"Željo" juri gol zaostatka
"Željo" juri gol zaostatka

Fudbaleri Željezničara pokušaće danas na "Grbavici" da stignu i prestignu gol zaostatka protiv Širokog Brijega (0:1) i plasiraju se u finale Kupa BiH, gdje ih čeka vječiti rival Sarajevo.

Revanš susret polufinala najmasovnijeg takmičenja trebalo je da bude odigran prije sedam dana, ali je otkazan zbog nepovoljnih uslova. Susret se igra danas, s početkom od 18 časova.

"Moramo s puno rizika da uđemo u utakmicu jer imamo nezgodan rezultat, ali i da je bilo 0:0 isto bismo morali da igramo. Nadam se da će moji igrači posle ovoliko truda dati sve, a to je preduslov za uspeh. Očekuje nas ekipa Širokog Brijega koja je odmarala ekipu u zadnjoj utakmici, to može da bude prednost, a i ne mora. Nadam se da ćemo iskoristiti šansu i ući u finale, što bi nam bila dodatna motivacija", rekao je Slavko Petrović, trener "plavih", koji neće moći računati na Danijela Stojanovića, Ivana Crnova i Srđana Stanića.

Iako imaju gol prednosti iz prvog susreta sa "Pecare", gosti smatraju da su šanse i dalje podjednake.

"Čeka nas drukčija i, rekao bih, složenija utakmica od one na 'Pecari'. Željezničar je sada prisiljen hvatati zaostatak, ali je i u određenoj prednosti zbog domaćeg terena. Tako su šanse, rekao bih, podjednake. Trebaće nam puno truda i zalaganja, pa i malo sreće. Odlučiće nijanse koje će, nadam se, biti na našoj strani i odvesti nas u finale Kupa BiH", rekao je Luka Menalo, prvotimac Širokog, kojem je osvajanje pehara u ovom takmičenju jedina šansa da naredne sezone zaigraju na međunarodnoj sceni pošto su u prvenstvu u Ligi za opstanak.

Ekipa Sarajeva izborila je plasman u finale nakon dvomeča protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije