Fudbal

Zenit i Porto pred vratima LŠ

Zenit i Porto pred vratima LŠ
Zenit i Porto pred vratima LŠ

Fudbaleri Zenita i Porta pobjedama u gostima u prvim mečevima plej-ofa Lige šampiona napravili su korak ka plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Iako je Porto poznat kao ekipa koja često rasprodaje najbolje igrače, još jednom su potvrdili da rezultati zbog toga ne trpe. U jednom od derbija plej-ofa savladali su Lil 1:0 i to pogotkom Erere i tako najavili da će i ove sezone igrati Ligu šampiona. Sa druge strane Lil je razočarao pred svojim navijačima, ali će imati priliku da na "Dragau" napravi poduhvat i domegne se grupne faze.

Od Zenita se već sezonama očekuje dosta s obzirom na velika ulaganja od strane "Gazproma" pa ulazak u grupnu fazu Lige šampiona ne bi trebalo da dođe u pitanje. To su pokazali i pobjedom u Belgiji protiv Standarda 1:0 i teško je vjerovati da će pred vatrenim navijačima prokockati priliku da se nađu među 32 najbolja kluba. Pobjedu Rusima donio je Šatov u 17. minutu, a s obzirom na prikazanu igru trijumf tima iz Sankt Peterzburga je mogao da bude i mnogo ubjedljiviji.

Seltik je zahvaljujući odluci UEFA i tehničkoj greški Legije izborio prolaz u plej-of Lige šampiona, a tamo je u prvom meču remizirao s prvakom Slovenije Mariborom i pred svojim navijačima će imati priliku da ovjeri plasman u elitu.

Rezultati i strijelci: Alborg - APOEL 1:1 (Tomsen 16 - Vinisijus 54), Lil - Porto 0:1 (Erera 61), Maribor - Seltik 1:1 (Bohar 14 - Mekgregor 6), Slovan Bratislava - BATE Borisov 1:1 (Vitek 79 - Jablonski 44 autogol), Standard - Zenit 0:1 (Šatov 17).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije