Fudbal

Zidan: Ne postoje Real A i Real B, shvatite

Zidan: Ne postoje Real A i Real B, shvatite
Zidan: Ne postoje Real A i Real B, shvatite

Trener Real Madrida Zinedin Zidan kaže u intervjuu za As da sistem rotacije mora da postoji jer je sezona naporna i igra se mnogo utakmica.

“Od starta sam bio svjestan da imam vrhunski tim. Nije u pitanju samo talenat, nego i mentalitet koji posejdujemo – veoma smo profesionalni, puni poštovanja i svi želimo istu stvar. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ja moram da donosim odluke, to je najteži deo posla trenera“, rekao je Zidan i pojasnio:

“Sadašnje vrijeme nije isto kao pređašnje – kada se igra 30-40 mečeva po sezoni, onda može sve da se iznese sa 12-13 igrača. Ali sada igrači imaju i po 60-70 utakmica po sezoni i rotacija je jednostavno moj način rada, nisam hrabriji od bilo koga drugog. Nisam ja taj koji stavi na klupi Kristijana ili Bejla, to je moja filozofija. Nekada se svađamo sa igračima, pokušavam da im objasnim svoj pristup i onda nastavimo normalno kao da ništa nije bilo. Svi imamo isti cilj“.

Zidan ističe da ne postoji Real A i Real B i dodaje:

“Poštujem sve svoje igrače, ali moram da pravim selekciju. Neki drugi klubovi imaju zamjene koje uopšte ne ulaze u igru, osim kada baš zatrebaju treneru iz nekog razloga. Za mene je cijeli tim uvijek važan“.

Na pitanje kako objasniti fudbaleru poput Iska zašto ne igra protiv Bajerna ili Atletika, francuski stručnjak je odgovorio:

“Tu sam da im objasnim takve stvari, ali neću vama reći ono što govorim igračima. Uvijek se trudim da kažem tačno onoliko koliko treba, ne volim da govorim besmislite. Isko je fokusiran, ima samopouzdanja i vjeruje u svog trenera“.

Kristijano Ronaldo može da igra u sredini napada, ali Zidan kaže da ne voli da ga prečesto odvaja od primarne pozicije.

“Oduvijek je igrao kao krilo, ali nekada zaigrao i u centralnom mjestu u napadu jer ima vještinu potrebnu da igra tu. Ali njegova prirodna pozicija je krilo i to niko neće promijeniti, ne treba zaboraviti da je odatle dao 300-400 golova“.

Real ima 78 bodova, isto koliko i Barselona, a trenutno je drugi zbog slabije gol razlike, mada još drži stvari u svojim rukama jer ima i meč manje od Katalonaca.

U subotu od 16.15 Real igra sa Valensijom u 34. kolu šampionata.

(Sport Klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije