Fudbal

Zidan: Ronaldo mi treba na krilu


Zidan: Ronaldo mi treba na krilu
Zidan: Ronaldo mi treba na krilu

Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je poslije pobjede nad Atletik Bilbaom da će se greške uvijek događati, ali i da nije zabrinut zbog toga.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena radi odličan posao otkako je preuzeo klupu Real Madrida, koji od početka sezone ne prikazuje igru koja se očekivala, iako su rezultati i dalje povoljni i ostavljaju “Kraljevski klub“ u borbi za trofeje u Primeri i Ligi šampiona.

“Greške će se uvijek događati, ali ja nisam zabrinut zbog toga. Ne znam da li je ovo bila naša najkompletnija utakmica, ali je najvažnije da smo dali sve od sebe. Drago mi je zbog Matea Kovačića, igrao je veoma dobro, a izveo sam ga iz igre jer se umorio“, rekao je Zidan.

Madriđani su zabilježili treću pobjedu u nizu u Primeri i stigli na bod zaostatka od Barselone, ali, iako tako rezultat prikazuje, nisu imali baš najlakši posao u duelu sa uvijek neugodnim Baskijcima.

“Nikada ne možete da budete samostalni vlasnik lopte i da budete jedni tim koji kreira šanse, ali mi moramo da svedemo naše greške na minimum. Ne mislim da je crveni karton Rafaelu Varanu dobra odluka, nisam vidio snimke, ali u trenutku kada se to dogodilo sam stekao takav utisak“, dodao je Zidan.

Za razliku od prethodnog trenera Rafaela Benitesa, koji je najboljem fudbaleru Reala Kristijanu Ronaldu dozvoljavao da bude najofanzivniji igrač tima, legendarni Francuz ima drugačiju, daleko realniju i racionalniju ideju.

“Kristijano mi je veoma potreban na krilnoj poziciji, odličan je kada napada jedan na jedan. To je ideja koja je funkcionisala... Kristijano je bio prokleto predobar. Bekovi su odigrali odlično, nije lijevi bek prirodno mjesto Daniju Karvahalu, ali je uradio dobar posao“, zaključio je Zidan.

Madriđani će sljedeću utakmicu igrati u Rimu, protiv Rome u prvom duelu nokaut faze Lige šampiona u utorak od 20.45.

(N.N/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije