Fudbal

Zmajevi danas treniraju na Grbavici

Zmajevi danas treniraju na Grbavici
Foto: Ilustracija | "Zmajevi" danas treniraju na Grbavici"

Fudbaleri Bosne i Hercegovine u Sarajevu se pripremaju za nastavak kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo i utakmice protiv Belgije i Estonije.

Iz stručnog štaba selektora Mehmeda Baždarevića poručuju da su igrači dobro raspoloženi i svjesni šta ih očekuje. Svi ističu da je najbitnije zajedništvo i da na terenu „izgaraju“ jedni za druge.

Reprezentativac Dario Đumić do sada je upisao tri nastupa za reprezentaciju i spreman je da protiv Begije u subotu na "Grbavici" pruži puni doprinos, bilo na terenu ili sa klupe.

"Biće ovo zahtjevna utakmica i drugačija u odnosu na ostale i zbog ekipe koja nam dolazi i zbog činjenice da moramo pobijediti ukoliko želimo izboriti plasman u baraž. Ja sam spreman i radujem se svakom okupljanju jer je dobra atmosfera, a mogu slobodno reći da svi jedva čekamo da istrčimo na teren i da utakmica počne", kazao je Đumić.

Jutro u bazi "zmajeva" na Ilidži protiče radno. Planirane su video analize, sastanci i individualni razgovori. U 18 časova reprezentativci će odraditi trening na "Grbavici".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije