Fudbal

"Zmajevi" defanzivci najmanje igrali

"Zmajevi" defanzivci najmanje igrali
Foto: N.N. | "Zmajevi" defanzivci najmanje igrali

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem u Rozgradu sutra će početi pripreme za predstojeće prijateljske utakmice sa Bugarskom i Senegalom.

Selektor Robert Prosinečki, koji je sa svojim saradnicima dan ranije doputovao u bazu "zmajeva", na prvom sastanku očekuje sve pozvane igrače, izuzev Joze Šimunovića, koji se zahvalio na pozivu, te povrijeđenog golmana Jasmina Burića. Strateg "zmajeva" može biti zadovoljan formom većine igrača, posebno onih u veznom redu, jer su gotovo svi pozvani prošlog vikenda bili u startnoj postavi svojih klubova.

Od četvorice napadača na klupi za rezerve u prošlom kolu ostao je samo Riad Bajić, dok se u listu strijelaca upisao jedino novopečeni  bh. reprezentativac Smail Prevljak u porazu svog Matersburga u gostima kod Laska (1:3). Kapiten Edin Džeko odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi Rome nad Krotoneom, a Kenan Kodro 63 minute u duelu St. Galena i njegovog Grashopersa. Statistički najslabija situacija je u odbrani s obzirom na to da su proteklog vikenda nastupila samo dva defanzivca. Ervin Zukanović ubilježio je 90 minuta u porazu Đenove kod Napolija, odnosno Samir Memišević u porazu u gostima (2:3) njegovog Groningena kod AZ Alkmara. Ermin Bičakčić sa klupe je odgledao cijeli meč Borusije i svog Hofenhajma (3:3). Arsenal i Dinamo Moskva nisu igrali mečeve prošle subote i nedjelje, pa su odmarali Sead Kolašinac i Toni Šunjić, dok je u Grčkoj prvenstvo prekinuto zbog incidenta, zbog čega je pauzirao defanzivac AEK-a Ognjen Vranješ.

Bh. tim utakmicu sa Bugarskom igra u petak u Razgradu, a sa Senegalom 27. marta u Lavru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije