Fudbal

"Zmajići" nemoćni protiv Austrije

"Zmajići" nemoćni protiv Austrije
"Zmajići" nemoćni protiv Austrije

Kadetska fudbalska reprezentacija BiH nije uspjela juče napraviti iznenađenje na otvaranju Evropskog kadetskog prvenstva u Azerbejdžanu pošto su poraženi od Austrije 0:2.

Izabranici selektora Sakiba Malkočevića su odigrali ispod očekivanja i dozvolili favorizovanom protivniku apsolutnu dominaciju tokom svih 90 minuta meča. Prvi put mreža se zatresla već u 9. minuti, ali je Austrijancima gol poništen zbog ofsajda. Devet minuta kasnije Kristof Baumgartner je odlično reagovao nakon centaršuta i matirao golmana Filipa Vasilja za 1:0. Isti igrač u 35. minuti je udvostručio prednost i postavio konačni rezultat.

Jedini debitanti na ovogodišnjoj smotri nada Starog kontinenta u drugom poluvremenu nastojali su odigrati nešto ofanzivnije, ali je protivnička odbrana sve prijetnje lako otklonila. Izdvaja se detalj iz 57. minuta kada je lopta, koju je šutirao Benjamin Hadžić, završila malo preko gola. Isti fudbaler je nakon jednog kornera u 64. minutu bio najviši u skoku, ali je tada golman izašao kao pobjednik.

"U utakmicu smo ušli s previše straha i respekta prema protivniku, koji je to znalački iskoristio. Golove smo im gotovo poklonili, primili smo ih brzo i bilo se nemoguće vratiti. Austrija je bila bolja i zasluženo su pobijedili. Ovo je za nas veliko iskustvo, nastojaćemo izvući pouke i pokušati popraviti neke stvari do idućeg meča", rekao je Malkočević.

Narednu utakmicu na EP u Bakuu mladi reprezentativci igraju 8. maja protiv Njemačke, a posljednji rival u grupnoj fazi biće im Ukrajin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije