Fudbal

"Zmajići" ponovo bolji od Velsa

"Zmajići" ponovo bolji od Velsa
Foto: Anadolija | "Zmajići" ponovo bolji od Velsa

Mlada fudbalska U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i četvrtu ukupno, a treću vezanu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji.

 Izabranici selektora Vinaka Marinovića u petak su na terenu Trening centru Novgometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici savladali vršnjake iz Velsa rezulatom 1:0. Kao i u prvom susretu igranom u novembru prošle godine kada su u gostima kod Velsa slavili sa 4:0, "zmajići" su i pred domaćim navijačima imali terensku inicijativu i dominirali većim dijelom susreta.

To su krunisali pogotkom u 65. minuti kada je Darko Todorović dugom loptom sa oko 18 metara udaljenosti prevario čuvara mreže Velsa i pogodio za konačnih 1:0. Elmedin Demirović je u 83. minuti izašao sam pred čuvara mreže gostiju, ali nije uspio iskoristiti priliku da udvostruči prednost.

Pobjedom u šestom kolu mladi bh. fudbaleri izjednačili su se bodovno na vrhu tabale sa liderom Rumunijom sa ukupno 12 bodova. Treće mjesto, ali i sa dva meča manje pripada Portugalu sa 7, koliko imaju i četvrtoplasirani Vels, te Švajcarska. Zadnja na tabeli je reprezentacija Lihtenštajna bez bodova sa kojom će bh. tim odigrati naredni susret 27. marta u gostima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije