Fudbal

Znate li ko je pobijedio u prvom vječitom derbiju?

Znate li ko je pobijedio u prvom vječitom derbiju?
Znate li ko je pobijedio u prvom vječitom derbiju?

BEOGRAD - Sigurno da u srpskom sportu ne postoji veća svetinja od "vječitog derbija", a naročito je posebna priča kada koplja ukrste fudbaleri Crvene zvezde i Partizana.

Još pet dana ostalo je do, po svemu sudeći, meča sezone u Superligi. Partizan i Crvena zvezda će u 146. prvenstvenom odmjeravanju snaga rješavati pitanje šampiona Srbije za 2014, pišu Večernje novosti.

Crno i crveno-bijeli ispisaće nove stranice prebogate istorije, koja traje od 21. aprila 1946.

Na današnji dan, na Vaskrs prije 68 godina, Partizan i Crvena zvezda su prvi put odmjerili snage. Bio je to dugo čekani prijateljski susret beogradskih rivala, koji će vrlo brzo dobiti jedinstven naziv - "vječiti derbi".

Utakmica je odigrana na stadionu "20. oktobar", igralištu BSK-a, na kojem je tri godine kasnije izgrađen Stadion JNA, i završena je pobjedom Partizana 2:0.

Poslije nekoliko dana o meču je pisao list "Fiskultura".

"U 32. minutu prvog poluvremena Rupnik se je iznenada stvorio pred protivničkim golom i iz neposredne blizine, koso po zemlji, postigao prvi gol. U 14. minuti drugog poluvremena, lepa kombinacija Matekalo - Rupnik - Mihajlović završila se u Lovrićevoj mreži", opisani su golovi u sportskom nedjeljniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije