Fudbal

Zrinjski pojačan ide na Širak

Zrinjski pojačan ide na Širak
Zrinjski pojačan ide na Širak

Zrinjski će dva gola zaostatka u sutrašnjoj revanš utakmici drugog pretkola Lige Evrope protiv Širaka juriti sa jačim sastavom u odnosu na onaj u Jermeniji.

Trener Vinko Marinović u test utakmici prošlog vikenda protiv GOŠK-a uvjerio se da su povrede Aleksandra Radulovića i Gorana Zakarića prošlost, a osmijeh na lice izmamio mu je i postignuti pogodak novopristiglog pojačanja Jasmina Mešanovića.

"Čeka nas težak zadatak u revanšu 'Pod Bijelim brijegom'. Širak ima prednost, koju će biti teško nadoknaditi. Međutim, i pored poraza u Jermeniji od 0:2 i dalje sam optimista. Uvjeren sam da možemo pružiti jednu sasvim drugačiju partiju i proći u nastavak takmičenja", smatra Marinović.

A ukoliko prirede iznenađenje u drugom pretkolu, protivnik će im biti finski Vaso ili švedski AIK (prva utakmica 2:2).

"Ne razmišljamo o toj drugoj utakmici. Fokusirani smo na četvrtak, ali nismo pod pritiskom. Za revanš sa Širakom spremamo se normalno, kao i obično. Trudimo se pronaći najbolji mogući sastav, koji će uspjeti anulirati i prestići zaostatak. Proteklih dana smo skenirali naše greške zbog kojih smo u gostima ostali bez povoljnog rezultata. U Mostaru ih ne smijemo ponoviti. Siguran sam da imamo ekipu koja neće završiti evropski nastup već nakon prvog kruga", tvrdi Marinović.

Ipak iz gostujućeg tabora poručuju da u Mostaru neće tako lako prokockati ostvareno. I u gradu na Naretvi igraće ofanzivno, a ne čuvati stečenu prednost.

"Uprkos dobrom rezultatu na našem terenu, mislim da još ništa nije riješeno. Dva gola daju nam prednost, ali ne i siguran prolaz. Zrinjski je dobra ekipa i ako želimo biti mirniji, moramo i u Mostaru postići pogodak. Zrinjski bi u tom slučaju trebalo da postigne četiri gola, a to je ipak teško očekivati da možemo mi primiti u jednom meču", smatra Vardan Bišakhšian, trener Širaka.

Kapiten "plemića" Pero Stojkić smatra da je prošli četvrtak bio samo loš dan za njegovu ekipu i da će pred domaćom publikom sutra opravdati očekivanja.

"Odigrali smo loše i znam da tako izdanje ne možemo ponoviti. Iz poraza ćemo izvući pouke, upoznali smo ih dobro i sad znamo što nam je raditi. Uz naše greške, koje su glavni razlog lošeg rezultat, potrazu su kumovali svakako i za nas neuobičajni uslovi. Nakon iscrpljujućeg puta od 3.000 km i utakmica je igrana na 1.500 m nadmorske visine u Gjumriju. Ne tražimo alibi, ali i to je uticalo, te u Mostaru očekujem puno bolje izdanje", rekao je Stojkić i dodao:

"Vraćaju nam se i tri igrača, biće bolja konkurencija unutar sastava. Jači smo nego u prvom meču i mislim da bi trebalo da riješimo utakmicu u našu korist te prođemo dalje", zaključio je fudbaler Mostaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije