Fudbal

Zrinjski rutinski savladao Zvijezdu

Zrinjski rutinski savladao Zvijezdu
Zrinjski rutinski savladao Zvijezdu

MOSTAR - Aktuelni bh. šampion Zrinjski je u utakmici 7. kola Premijer lige BiH savladao Zvijezdu sa 3:0.

Zrinjski je od prve minute zaigrao ofanzivno prema golu gostiju. Dvije prilike je tokom prvog poluvremena propustio Pehar, a jednu Stojkić. Golman Zvijezde Brkić je oborio Crnova u šesnaestercu zbog čega je dosuđen jedanaesterac, koji je u 36. minutu realizovao Nikolić.

U nastavku utakmice "plemići" su nastavili s odličnom igrom. Na 2:0 je u 56. minutu povisio Crnov, a četiri minute kasnije je za 3:0 pogodio Stojkić. Bio je to ujedno i konačan rezultat ove utakmice, piše Klix.

Radnik je u Bijeljini ugostio tuzlansku Slobodu i upisao pobjedu rezultatom 2:0.

Prvi ozbiljniji udarac su uputili gosti kada je šutirao Radovanović. Bilo je to u 33. minutu, a pet minuta kasnije je na drugoj strani Fejzić zaustavio udarac Ćosovića.

U 43. minutu se ukazala velika prilika za Slobodu, koju nije iskoristio Radovanović. Glavom je šutirao pored gola Radnika.

Radnik je odlično otvorio drugo poluvrijeme, a u 48. minutu je za vodstvo pogodio Milović.

Bolja igra domaćina rezultirala je drugim golom, koji je u 80. minutu postigao Obradović.

Travnik i Drina su odigrali neriješeno 2:2.

Drina je iznenadila Travničane i povela u 17. minutu golom Kostića, koji je udarcem glavom savladao golmana Nurkovića. Nakon toga su Jusufbašić i Adriano imali odlične prilike da povise vodstvo Travnika, ali je golman Drine Erić dobro reagovao i spasio svoju mrežu. Drina je uzvratila preko Kikića i Ilića, ali je Nurković u oba navrata dobro reagovao.

U drugom poluvremenu Travnik je zaigrao nešto bolje u želji da se vrati u utakmicu. No, domaći u tome nisu uspijevali, a šokirao ih je novi gol Drine, koji je u 75. minutu postigao Filipović.

Ipak, domaći su uspjeli smanjiti zaostatak na 1:2 golom Zajmovića, a potom su došli do izjednačenja golom koji je Dudić postigao iz penala u 90. minutu.

U terminu od 19 sati odigrana su dva susreta 7. kola BHT Premijer lige BiH, Željezničar je ugostio Vitez, a Čelik ekipu Sarajeva. Na Grbavici je bilo 2:1 za "plave", dok su Čelik i Sarajevo na stadionu "Bilino polje" u Zenici remizirali rezultatom 1:1.

Željezničar je čitavo prvo poluvrijeme pokušavao da slomi otpor Viteza, a u tome su uspjeli u 45. minutu, kada je nakon asistencije Bučana gol Vitežana pogodio Turković. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Željezničar je poveo 2:0, a strijelac je bio Bučan.

U 58. minuti je Željezničar ostao bez golmana Antolovića, koji je dobio crveni karton. Nakon što se situacija smirila, penal je u 60. minutu realizovao Jurčević i smanjio rezultat na 1:2.

Vitez je u 62. minutu takođe ostao bez isključenog Livaje, nakon čega su izjednačene snage na terenu.

Fudbaleri Sarajeva su odlično otvorili utakmicu protiv Čelika u Zenici, što je rezultiralo vodstvom u 5. minutu. Gol je postigao Velkoski nakon asistencije Cimirota.

Kazna za veliki broj propuštenih prilika igrača Sarajevo uslijedila je u 63. minutu kada je na 1:1 izjednačio Kojić.

Rezultati 7. kola BHT Premijer lige

  • Čelik - Sarajevo 1:1
  • Željezničar - Vitez 2:1
  • Zrinjski - Zvijezda 3:0
  • Radnik - Sloboda 2:0
  • Travnik - Drina 2:2
  • Olimpic - Mladost 3:0

Nedjelja

  1. Slavija - Borac
  2. Široki Brijeg - Velež

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije