Fudbal

Zrinjskom ukupno 4.500 KM kazne

Zrinjskom ukupno 4.500 KM kazne
Zrinjskom ukupno 4.500 KM kazne

Zbog propusta u organizaciji prve utakmice polufinala Kupa BiH sa Širokim Brijegom, Disciplinska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH novčano je kaznila Čelik sa 2.500 KM.

Iz istih razloga, takođe u prvom meču polufinala najmasovnijeg takmičenja protiv Zrinjskog na „Koševu“, Sarajevo će morati isplatiti 1.000 KM, dok će „plemiće“ ispadi u uzvratu „Pod Bijelim brijegom“ koštati 2.000 KM. Mostarci će kasu bh. kuće fudbala napuniti sa ukupno 4.500 KM, odnosno dodatnih 1.500 zbog propusta u premijerligaškom derbiju sa Širokim Brijegom u 15. kolu, te sa još 1.000 KM za susret 17. kola sa Čelikom. Kazna od po 1.000 KM za neprimjereno ponašanje navijača protiv Mladosti izrečena je aktuelnom šampionu Željezničaru, odnosno Zvijezdi iz Gradačca za utakmica sa Rudar Prijedorom.

Nepoštivanje propozicija takmičenja u Premijer futsal liga BiH u duelu sa Zrinjskim koštaće ekipu Centar Sarajevo 500 KM, dok su KMF Leotar oduzeta tri boda zbog nastupa Miljana Vice igrača pod suspenzijom u utakmici sa Ugljevikom. Takođe, Vici je izrečena zabrana igranja šest narednih utakmica.

U prostorijama N/FS BiH u Sarajevu je održana i sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH kojoj su prisustvovali i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivica Osim, Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz. Tom prilikom usvojen je prijedlog odluke o imenovanju članova prvostepene i drugostepene Komisije za licenciranje klubova, koja je dostavljena na usvajanje Skupštini. Takođe, usvojen je i finansijski izvještaj za prva tri mjeseca ove godine, prijedlog za zaključivanje marketinških ugovora, izvještaji o radu mlađih muških, futsal i svih ženskih reprezentacija, te odluka o potvrđivanju termina druge finalne utakmice Sarajevo – Čelik, 17. maja. Izvršni odbor je primio na znanje revizorski izvještaj o poslovanju N/FS BiH u 2013. godini.

Redovna godišnja sjednica Skupštine N/FS BiH biće održana danas (četvrtak) na Ilidži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije