Fudbal

Zvezda iščupala bod u Humskoj

Zvezda iščupala bod u Humskoj
Foto: starsport | Zvezda iščupala bod u Humskoj

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su neriješeno 1:1 u 158. ligaškom "vječitom derbiju" odigranom u Humskoj.

Partizan je odigrao najbolju utakmicu u sezoni i vodio tokom većeg dijela susreta pogotkom Rikarda Gomeša, ali je aktuelni šampion iščupao bod zahvaljujući Ričmondu Boaćeu.

Napadač iz Gane je u 73. minutu poslije kornera postigao gol glavom, ali taj detalj je bio poprilično nejasan.

Njegov udarac je nekako zaustavio golman Stojković, a poslije žalbi obje ekipe i asistencije sudije iza gol linije, glavni arbitar Danilo Grujić je prihvatio i pokazao na centar, iako se na snimku ne vidi dobro da li je lopta prešla gol liniju.

Utakmica na stadionu u Humskoj imala je nesvakidašnji uvod jer je potvrđeno da u timu Zvezde neće biti kapitena Vujadina Savića, čije je mjesto zauzeo Srđan Babić. Upravo je on bio najslabija karika ekipe u prvih 45 minuta, a već u prvom se povrijedio poslije šanse Marka Jankovića, kada se golman Milan Borjan okliznuo.

Od samog starta su "crno-bijeli" bili agresivniji i posebno je Janković mučio rivale, da bi se u sedmom minutu, opet "preko" Babića, izborio za stopostotnu šansu.

Očekivala se reakcija aktuelnog šampiona, ali nje nije bilo – Partizan je još nekoliko puta priprijetio, prije nego što je poslije nešto više od pola sata igre došao do zaslužene prednosti.

Domaćin je uspio da kazni ko zna koju grešku Zvezdinih igrača na sredini terena. Ovoga puta, Ričmond Boaće je predao loptu pravo u noge Rikarda Gomeša koji je krenuo u solo prodor, predriblao Babića i sa 17 metara poslao fantastičan udarac uz lijevu stativu – 1:0.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije