Fudbal

Zvezda poražena u Beogradu, Arsenal golom Žirua odnio tri boda

Zvezda poražena u Beogradu, Arsenal golom Žirua odnio tri boda
Foto: Tanjug | Zvezda Arsenal

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Beogradu rezultatom 0:1 od engleskog Arsenala na stadionu Rajko Mitić u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope. Jedni gol za engleski tim postigao je Žiru u 85. minutu.

Prvu veliku šansu da dođe do prednosti Zvezda je imala u 26. minutu. Ričmond Boaći je poslije kornera, šutirao glavom, a lopta se odbila ka golu, prevarila golmana Arsenala Petra Čeha i pogodila prečku.

Šest minuta kasnije Nemanja Radonjić je nakon centaršuta Srnića sa desne strane sam na pet-šest metara od gola engleskog tima ali je njegov šut odlično skinuo Čeh.

Šanse Boaćija i Radonjića obilježile su prvo poluvrijeme.

U drugom dijelu utakmice, u 54. minutu nakon velikog kiksa Elnenija Srnić je ukrao loptu u šesnaestercu Engleza , šutirao snažno, ali mu je Čeh opet odbranio udarac.

Četiri minute ranije Arsenal je bio u prilici. U šesnaestercu Zvezde, Nelson je oteo loptu u duelu sa Radonjićem, gađao je bliži ugao, ali je Borjan odbranio.

Posljednih 10 minuta Crvena zvezda je morala nastaviti sa igračem manje jer je u 80. minutu Milan Rodić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Arsenal je ubrzo iskoristio brojčanu nadmoć. Poveo je u 85. minutu golom Žirua koji je na akrobatski način poslao loptu u mrežu Milana Borjana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije