Fudbal

Zvezda slavila na Vračaru

Zvezda slavila na Vračaru
Zvezda slavila na Vračaru

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobjedili su danas na Vračaru ekipu Voždovca sa 1:0 (0:0) u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Utakmicu na veoma teškom terenu okončao je mladi napadač Luka Jović u 57. minutu, kada je poslije pasa Sava Pavićevića primio loptu na grudi i iz voleja postigao gol vredan tri boda.

Aktuelni šampion Srbije pobjedom nad Voždovcem mirje mir uoči "vječitog derbija", koji se igra narednog vikenda, i prišao Partizanu na dva boda. Ipak, lider prvenstva sutra u posljednjem meču kola u Humskoj dočekuje lučansku Mladost.

Vojvodina je u derbiju kola trijumfovala u Novom Pazaru minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je Mirko Ivanić u 20. minutu.

Domaćim igračima nije pomoglo ni to što su prvi put ovog proljeća igrali pred publikom u Novom Pazaru, poslije čega su sada četiri boda daleko od Vojvodine i mjesta koje garantuje izlazak u Evropu.

Važna tri boda u borbi za opstanak osigurao je Donji Srem jer je na svom terenu savladao OFK Beograd sa 4:0.

Slavio je i Rad protiv "fenjeraša" Radničkog iz Kragujevca sa 1:0, dok golova nije bilo u susretu Napredak - Spartak.

Fudbaleri Čukaričkog su 10 minuta prije kraja ispustili pobjedu protiv niškog Radničkog na Banovom brdu. Ekipa Vladana Milojevića povela je golom Rajka Brežančića, ali je remi gostima donio nekadašnji vezista "brđana" Saša Marjanović.

U posljednjem meču današnjeg programa Borac je u Čačku savladao Jagodinu sa 3:1, a junak meča sa dva pogotka je napadač Ognjen Ožegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije