Fudbal

Zvezda u "zimskoj idili" ovjerila jesenju titulu

Zvezda u "zimskoj idili" ovjerila jesenju titulu
Foto: starsport | Zvezda u "zimskoj idili" ovjerila jesenju titulu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički na gostovanju sa 2:1 u posljednjem meču jesenjeg dijela Superlige.

Zvezda je slavila u meču koji je više puta pomjeran zbog loših vremenskih uslova, koji je odigran po solidno, ali ne savršeno očišćenom terenu na Banovom brdu.

Fudbaleri i navijači su prije meča zajedničkim snagama pomogli da se teren očisti kako bi se duel odigrao u previđenom roku i ne bi morao da bude dodatno odložen.

Utakmica je počela napadima Zvezde, ali ništa konkretno, sem dva solidna šuta Ebisilija i Simića, nismo vidjeli sve do 24. minuta. Tada je Ben proigrao Boaćija, kojeg je Puškarić slučajno zakačio po nozi i oborio na snijeg unutar kaznenog prostora svoje ekipe.

Za Zvezdu je dosuđen penal, koji je realizovano El Fardu Ben svojim desetim pogotkom ove sezone u svim takmičenjima.

Slavlje aktuelnog šampiona Srbije nije dugo trajalo. Čukarički je svom snagom krenuo u napad poslije kapitulacije, a to im se i isplatilo. Luka Stojanović je pažljivo posmatrao napad svoje ekipe i iskoristio svoju dobru poziciji kako bi matirao Milana Borjana.

Dva gola za četiri minuta nisu bila dovoljna, a Boaći je svojom igrom i iznuđenim jedanaestercem zaslužio da se upiše u listu strijelaca. On je to uradio u 30. minutu kada je Stevanoviću proturio loptu kroz noge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije