Fudbal

Zvezdi 4,4 miliona evra od Gasproma

Zvezdi 4,4  miliona evra od Gasproma
Zvezdi 4,4 miliona evra od Gasproma

Sportsko društvo Crvena zvezda, Fudbalski klub Crvena zvezda i kompanija "Gasprom" potpisali su Memorandum o namjerama proširenja saradnje, što je prvi korak prema potpisivanju novog, finansijski povoljnijeg sponzorskog ugovora.

U narednih mjesec dana očekuje se i paraf tog novog ugovora, prema kojem će ruski energetski gigant, navodno, plaćati klubu sa "Marakane" 4,4 miliona evra godišnje, što je duplo više u odnosu na minuli period.

Ugovor su potpisali predsjednici FK i SD Crvena zvezda Vladan Lukić i Petar Škundrić sa jedne strane i zamjenik generalnog direktora "Gaspromnjefta" Kiril Kravčenko sa druge strane.

"Bez jakog fudbalskog kluba i onoga što je on stvarao kroz istoriju nema ni jake Zvezdine porodice. Naše sportsko društvo je najbrojnije u Srbiji i ovom delu Evrope i predstavlja najbolji brend naše sportske kulture. 'Gasprom' je to, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznao i zajedno smo došli do zaključka da je potrebno da još više podrže klub", rekao je Petar Škundrić i dodao:

"'Gasprom' je podržao podmlađivanje igračkog kadra i oslanjanje na sopstvenu omladinsku školu i talentovane igrače iz regiona."

"Gasprom" je podržao podmlađivanje igračkog kadra i oslanjanje na sopstvenu omladinsku školu, rekao Škundrić

Generalni direktor ruske kompanije, koja je sponzor "crveno-bijelih" postala 2010. godine, navodi da ima duguoročne planove sa Crvenom zvezdom.

"Prethodne nedjelje na klupskom vijeću postigli smo dogovor da povećamo efikasnost rada, postavimo bolju organizaciju i složili se o tome kako ćemo razvijati tim u budućnosti. Postigli smo saglasnost da proširimo finansijsku saradnju, a ugovor ćemo potpisati do kraja maja. Nadam se da će to pomoći klubu za nove pobjede i razvoj u budućnosti", rekao je Kiril Kravčenko.

Pored "Gasproma", Zvezda će uskoro "pojačati" i sponozorstvo sa kompanijom "Telekom Srbija", koja je već duže vrijeme u sponzorskom pulu "crveno-bijelih".

Ugovor ćemo potpisati do kraja maja

"Idemo na to da formiramo pul sponzora, u kojem će, pored 'Gasproma' i 'Telekoma', biti još kompanija, koji će pomoći da Crvena zvezda ostvari ono što mi svi želimo", istakao je Škundrić.

Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsjednik "Telekoma Srbije" Branko Radujko, ministar za životnu sredinu Oliver Dulić, te ministar ekonomije Nebojša Ćirić.

Kinezi obnavljaju"Marakanu"

FK Crvena zvezda i predstavnici kompanije "Nantong" iz Pekinga potpisali su Protokol o razumijevanju i Memorandum o rekonstrukciji stadiona "Marakana".

Rekonstrukcija stadiona trebalo bi da bude izvedena u tri faze, a ukupna vrijednost investicije procjenjuje sa na više od 450 miliona evra. To znači da će ovo biti najveća privatna investicija u Srbiji do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije