Fudbal

Zvezdini advokati: Nema dokaza za zlonamerne dojave

Zvezdini advokati: Nema dokaza za zlonamerne dojave
Foto: N.N. | Zvezdini advokati: Nema dokaza za zlonamerne dojave

Advokatska kancelarija, koju je Crvena zvezda angažovala u slučaju navodnog namiještanja na meču sa PSŽ, u saopštenju je navela da za optužbe nema dokaza.

"Dipon-Moreti i Ve" je kancelarija iz Pariza, a iz Ljutice Bogdana navode da ih je Zvezda pozvala da bi odbranila svoju čast i tužili sve koji su klub klevetali.

"Fudbalski klub Crvena zvezda je šokiran neverovatnim optužbama o navodnom nameštanju meča sa Pari Sen Žermenom 3. oktobra 2018. godine. Apsolutno nema dokaza koji podržavaju ove optužbe koje su očigledno rezultat anonimne i zlonamerne dojave. Zbog toga je klub angažovao advokate Erika Dipon Moretija i Antoana Vea i podneo tužbu zbog klevete, a sve u cilju indentifikacije i kažnjavanja odgovornih za lažne optužbe. FK Crvena zvezda je spremna da u potpunosti sarađuje sa istražnim vlastima. Klub sa najviše osvojenih titula prvaka Srbije i osvajač Lige šampiona iz 1991. godine (dok je to takmičenje imalo drugi naziv), Crvena zvezda namerava da brani svoju čast, kao i čast svoje uprave, igrača i navijača i ponovo potvrđuje posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sportskih takmičenja", navodi se u saopštenju advokatske kancelarije koja zastupa crveno-bijele.

Da podsjetimo, priču o namiještanju je pokrenuo francuski L'Ekip pisanjem da je neko od čelnika Zvezde platio pet miliona evra na ishod utakmice u kom crveno-bijeli gube sa najmanje pet golova razlike.

Meč između Zvezde i PSŽ je završen 6:1 u korist Parižana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije