Fudbal

Zvijezda sve bliže ambisu

Zvijezda sve bliže ambisu
Zvijezda sve bliže ambisu

GRADAČAC - Nakon sedam godina provedenih u elitnom razredu bh. fudbala, Zvijezda iz Gradačca sve bliže je povratku u Prvu ligu Federacije BiH, čiji je član bila još davne sezone 2007/08.

U nastojanjima da se domognu luke spasa teško će im pomoći i promjena na trenerskoj klupi, odnosno prekid saradnje sa Petrom Šegrtom. Gradačački fudbaleri su i pod dirigentskom palicom novoimenovanog šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića pretrpjeli težak poraz prošlog vikenda kod Viteza (0:3).

"Igra moje ekipe bila je sramotna. Stidim se onoga što su pokazali protiv Viteza. Onakvim odnosom i pristupom prema igri ne zaslužujemo biti dio BH Telecom Premijer lige", smatra Jusufbegović.

Ekipa iz Gradačca trenutno je na nezavidnom posljednjem 16. mjestu, s ukupno 17 bodova. U dosadašnjih 25 mečeva upisali su tek tri pobjede, osam remija i 14 poraza.

"Kada sam preuzeo ekipu Zvijezde pogledao sam sve njihove ovosezonske utakmice i za mene je nedopustivo da konstantno primaju golove na isti način. Obavio sam razgovor s igračima i još jednom im ponovio da moramo mijenjati neke stvari. Ukazao sam im na greške i vjerujem da će ih popraviti", kazao je donedavni trener Veleža.

Dodaje da i pored teške situacije u kojoj se nalaze i samo pet kola do kraja šampionata predaje nema.

"Moramo znati šta je čiji posao i preuzeti svako svoj dio odgovornosti. Još jednom ponavljam: da ne vjerujem u opstanak - ne bih ni prihvatio posao. Još nije gotovo i moramo ozbiljno pristupiti narednim mečevima", zaključio je Jusufbegović, čiji tim u narednom kolu dočekuje tuzlansku Slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije