Fudbal

Ðilardino završio igračku karijeru

Ðilardino završio igračku karijeru
Foto: Twiter | Ðilardino završio igračku karijeru

Nekadašnji italijanski fudbalski reprezentativac Alberto Ðilardino odlučio je da završi igračku karijeru, prenosi Gazetta dello sport.

 

Član šampionskog tima Azura sa Mundijala 2006. godine i nekadašnji golgeter Pjaćence, Verone, Parme, MIlana, Fiorentine, Ðenove, Bolonje i kineskog Gvanžua prethodnu sezonu proveo je u Speciji.

Ðilardino ima 36 godina, nedavno je upisao trenersku školu, a prije nego što se "penzionsao" odbio je ponudu matične Pjaćence, člana Serije C.

Svojevremeno je bio velika nada italijanskog fudbala, ali nikada nije uspio da dostigne nivo koji su mu predviđali, uprkos tome što je postigao 188 golova u Seriji A .

Sa Milanom je osvojio Ligu šampiona, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, ali uglavnom je bio rezerva Filipu Inzagiju, a ima i titulu sa Gvanžu Evergrandeom u Kini.

Sa selekcijom Italije bio je omladinski prvak Evrope, ima i olimpijsku bronzu iz Atine 2004. godine, a svakako najveći uspjeh mu je titula na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine.

Na tom turniru počeo je kao starter, dao gol u grupnoj fazi protiv SAD i asistirao Alesandru Del Pjeru za gol u polufinalu protiv Njemačke.

Ukupno je za Italiju odigrao 60 utakmica i postigao 19 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije