Izbor sportiste

61. Izbor deset najboljih sportista RS: Vidovićeva kraljica 2015.

61. Izbor deset najboljih sportista RS: Vidovićeva kraljica 2015.
61. Izbor deset najboljih sportista RS: Vidovićeva kraljica 2015.

BANJALUKA - Nataša Vidović, karatistkinja prnjavorskog Ipona, koja se ove godine na Svjetskom prvenstvu u Letoniji okitila titulom šampiona za mlađe seniore, najbolja je sportistkinja Republike Srpske za 2015. godinu.

Ovo je odlučio stručni žiri 61. Izbora deset najboljih sportista RS, koji organizuje "Glas Srpske", a svečana manifestacija održana je sinoć u Banskom dvoru u Banjaluci.

Vidovićeva je sportska heroina postala zahvaljujući zlatu sa SP u Rigi, ali i zbog srebra s istog takmičenja osvojenog u pojedinačnoj konkurenciji za seniore, dok je s reprezentacijom RS takođe bila drugoplasirana. Karatistkinja je trijumfovala ispred plivača Mihajla Čeprkala i atletičara Dušana Babića.

"Stvarno sam srećna i ni u snu nisam očekivala prvu nagradu. Počastvovana sam što sam uopšte bila u konkurenciji, a ovo je stvarno veliko priznanje, kako za mene pojedinačno, tako i za moj klub i trenera Dragana Milankovića", rekla je Vidovićeva i dodala:

"Drago mi je što sam ponovila uspjeh mojih kolega (Dragica Drapić najbolja 2010, a Mladen Ploskić 2011). Ovo je još jedna potvrda da je karate sport dominantan u RS i da se rad i trud isplate. Neću se zaustaviti na ovom, treniraću još jače i pokušati da iduće godine odem korak dalje, odnosno da kući donesem zlato."

Četvrto mjesto zauzela je skijašica Tanja Karišik, peti je kajakaš Darko Savić, šesti džudista Mitar Mrdić, sedmi rukometaš Stefan Janković, osmi automobilista Goran Dojčinović, na devetom mjestu je odbojkaš Saša Zimonjić, a prvih deset zatvara fudbaler Siniša Radoja.

"Glas Srpske" je i ove godine nagradio sportiste i sportske radnike koji su svojim angažmanom dali značajan doprinos sportu. Atletičarka Lusija Kimani izborila je učešće na trećim Olimpijskim igrama u maratonu, čime je zaslužila Povelju za izuzetan sportski poduhvat godine. Plakete za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i RS u oblasti sporta dobili su predsjednik ovogodišnjeg žirija Izbora, proslavljeni odbojkaš Vladimir Batez, i Vaterpolo savez RS. Plakete za razvoj sporta dobili su  sportski radnici koji su izveli mnoge generacije mladih na pravi put, a to su Ranko Travar (atletika), Slavko Vidović (fudbal), Muhamed Ibrahimbegović (fudbal) i Milanko Mučibabić (džudo). Plakete za ambasadare sporta RS dobili su košarkašica Saša Čađo, zlatni "orlići" fudbaleri Srđan Babić i Miladin Stevanović, a plakete za izuzetne rezultate u sportu za invalide dobili su osvajač srebra i bronze na Specijalnim olimpijskim igrama Miro Vasić i šampion regionalne NLB lige sa KKI Vrbas Igor Ignjatović. Nagrada "Zlatno pero - Limun Papić" ove godine otišla je u ruke Tome Marića.

Medijski pokrovitelj 61. izbora bila je RTRS, koja je međunarodnim uličnim trkama "Prijedor 2015" dodijelila priznanje za najuspješniju sportsku manifestaciju u tekućoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije