Izbor sportiste

Bh. sport u ponedjeljak dobija kralja i kraljicu

Bh. sport u ponedjeljak dobija kralja i kraljicu
Bh. sport u ponedjeljak dobija kralja i kraljicu

Sportska 2013. godina biće zaokružena svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH, koja će biti održana u ponedjeljak, 16. decembra, u hotelu "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1.

"Nezavisne novine" i Radio-televizije BiH po 13. put su organizatori najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji, a pokrovitelj je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH.

Stručni žiri, kojim je ove godine predsjedavao Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, održao je tri sjednice - u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci. Posljednju riječ o osvajačima 11 priznanja daće na posljednjoj sjednici, koja će biti održana u Sarajevu nekoliko sati uoči početka završne manifestacije.

"Uključen sam u ovaj projekat od prve godine. Kada smo krenuli bilo je puno skeptika, jer je u to vrijeme trebalo hrabrosti da se pokrene jedna ovakva manifestacija. Na inicijativu 'Nezavisnih novina' počeli smo prije 13 godina sa ovom manifestacijom i ispostavilo se da se hrabrost isplatila. Ovo je već godinama jedan veoma značajan projekat u našoj zemlji. Ranijih godina smo imali problema, jer se znalo dogoditi da sportisti nisu bilježili vrhunske rezultate, pa je bilo veoma teško izabrati najbolje. No, ove godine je priča potpuno drugačija. Na izmaku je jedna od najsupješnijih sportskih godina za našu zemlju i možemo reći da je stručni žiri bio na 'slatkim mukama'. U našem izboru učestvuju sportisti, mediji i strukovni sportski savezi, što je veoma široka baza, koja garantuje da će biti donesene prave odluke", rekao je Belmin Karamehmedović, pomoćnik direktora BHRT-a za razvoj i potpredsjednik žirija.

Partner ovog izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija, a snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Kao i prethodne godine, biće dodijeljene nagrade u 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivnija sportiskinja, najperspektiviji sportista, nagrade za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, najbolji sportista u sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj su glasanjem odluku donijeli posjetioci portala www.nezavisne.com.

I ove, kao i ranijih godina za manifestaciju vlada veliko interesovanje sportista, trenera, sportskih radnika, medijskih kuća iz BiH i regiona, ali i predstavnika društvenog i političkog javnog života u našoj zemlji.

Titule sportskog kralja i kraljice prošle godine osvojili su košarkaš Mirza Teletović i plivačica Ivana Ninković.

Prvi Izbor je održan 2001. godine, kada je epitet najboljeg pripao Hasanu Salihamidžiću, koji je sa minhenskim Bajernom osvojio sve što se tada osvojiti moglo - titulu prvaka svijeta, Evrope, te u Njemačkoj duplu krunu. Do sada je kroz ovaj projekat nagrađeno više od 200 sportista, trenera, ekipa i sportskih radnika.

Gosti

Manifestaciju proglašenja najboljih sportista pored brojnih sportskih legendi, uvaženih gostiju iz sportskog, političkog i javnog života BiH, upotpuniće i AKA-demija Pink Panter i pjevač Đorđe Jovančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije