Izbor sportiste

"Čiča" pripao "orlićima"

"Čiča" pripao "orlićima"
"Čiča" pripao "orlićima"

Omladinska reprezentacija Srbije dobitnik je nagrade "Miljan Miljanić", koju dodjeljuju FS RS i "Sportski žurnal", dok su za najboljeg fudbalera i trenera proglašeni Siniša Radoja i Slavko Petrović.

U sklopu manifestacije "Dan fudbala" dodijeljenje su nagrade onima koji su obilježili 2015. godinu, a među njima je sigurno i omladinska reprezentacija Srbije, koja je osvojila titulu na Svjetskom prvenstvu održanom u Novom Zelandu. Nagradu, koja nosi ime po popularnom Čiči, su u ime reprezentacije primili Savo Milošević, potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije, i Mitar Mrkela, direktor mlađih selekcija FSS.

"Želim da zahvalim na ovoj nagradi, koja nam svima u Srbiji puno znači. Ima posebnu težinu prije svega zbog imena koje nosi. Još jednom želim da zahvalim u ime stručnog štaba omladinske reprezentacije i FSS. Ova reprezentacija je pokazala da je moguće napraviti nešto veliko uz mnogo rada i odricanja", rekao je Milošević.

Siniša Radoja, fudbaler Rudar Prijedora, osvojio je nagradu za najboljeg fudbalera Republike Srpske, a u prethodnoj godini je s "rudarima" osvojio Kup RS, te izborio povratak u BH Telecom Premijer ligu BiH.

"Hvala svima koji su prepoznali uspješnu godinu koju smo imali Rudar Prijedor i ja. Ranije sam bio među nominovanim, ali nikad nisam osvajao nagradu i drago mi je što mi je ove godine to pošlo za rukom. Siguran sam da mogu bolje, a ova nagrada će biti podstrek da nastavim ka tom cilju", izjavio je Radoja.

Slavko Petrović, šef stručnog štaba Radnika, na manifestaciji je dobio nagradu za najboljeg trenera, a s ekipom iz Bijeljine je prošle godine izborio opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH, dok je u prvom dijelu ove sezone najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja i jedan je od kandidata za izlazak na međunarodnu scenu.

FS RS i "Sportski žurnal" dodijelili su nagradu i za najboljeg sportskog radnika, koja je otišla u ruke Dragomira Ilića (FK Krupa), najbolji sudija je Dragan Skakić iz Gradiške, dok je najperspektivniji igrač Jovo Lukić, član Sloge iz Doboja. Dodijeljena je i nagrada "Dr Milan Jelić" za životno djelo, koja je otišla u ruke Dragana Kuline, bivšeg čelnika Slavije iz Istočnog Sarajeva. Na manifestaciji je dodijeljeno još nekoliko povelja, među kojima se izdvaja ona za humanost, koju je dobio Zoran Mijić, bivši golman Borca iz Kozarske Dubice.

 Svi nominovani

Najbolji fudbaler

Marko Obradović (Radnik)

Siniša Radoja (Rudar Prijedor)

Aleksandar Glišić (Tekstilac)

Perspektivni igrač

Siniša Saničanin (Mladost)

Jovo Lukić (Sloga D.)

Vladan Danilović (Sutjeska)

Sportski radnik

Dragomir Ilić (Krupa)

Boris Stanišić (Zvijezda 09)

Nedeljko Kovačević (ŽFK Modriča)

Najbolji trener

Mitar Lukić (Sloga D.)

Slavko Petrović (Radnik)

Slobodan Starčević (Krupa)

Najbolji sudija

Dragan Skakić (Gradiška)

Damir Lazić (Brčko)

Zoran Grbić (Prijedor)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije