Izbor sportiste

Džudista Harun Sadiković: Vladar evropskih tatamija

Džudista Harun Sadiković: Vladar evropskih tatamija
Džudista Harun Sadiković: Vladar evropskih tatamija

Harun Sadiković rođen je 12. maja 1996. godine u Bihaću. Prve džudo korake napravio je u rodnom gradu kao desetogodišnjak i za samo nekoliko sezona postao ozbiljna konkurencija starijim i iskusnijim kolegama.

Priznanja, pehare, medalje i diplome počeo je sakupljati još pod stručnim nadzorom svog prvog trenera Fikreta Bečića u Džudo klubu Una, a od 2012. godine član je sarajevskog Nippona. Od tada rad sa selektorom Branislavom Crnogorcem donio mu je vrtoglav napredak i rezultate koji su ga gurnuli u prvi plan evropskog džudoa, te samim tim i Izbora najboljeg sportiste BiH. Godina na izmaku bila je jedna od najuspješnijih u njegovoj karijeri.

Iz riznice medalja višestrukog šampiona Bosne i Hercegovine izdvaja se svakako bronza osvojena na Evropskom omladinskom prvenstvu (U21) u austrijskom Obervartu. Dobru formu potvrdio je i najsjajnijim odličjem osvojenim na Evropa kupu održanom u Sarajevu, a nizu podviga pridodao je srebro sa istog takmičenja u slovenačkom Celju.

Reprezentativac BiH već odavno važi za jednog od vodećih i u našem širem regionu, što potvrđuje bronza sa kojim se vratio sa Balkanskog prvenstva za seniore u Sofiji. Ovogodišnji rezultati ujedno su potvrda da uspjesi iz prethodnih godina nisu bili slučajnost, a vrhunski talenat Haruna Sadikovića među prvima je prepoznao upravo stručni žiri Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT-a još 2013. Njegov tadašnji rezultatski "bum" nagrađen je priznanjem za najperspektivnijeg sportistu u našoj zemlji, a on je to u narednim godinama i opravdao. Zbog svega gore navedenog Harun Sadiković se našao među nominovanim za najboljeg sportistu BiH u 2015.

Svečana manifestacija 15. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2015. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 15. decembra u Kongresnom centru hotela "Terme" na Ilidži sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u BiH je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Refik Šabanadžović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije