Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Spektakl u HD rezoluciji

Izbor najboljeg sportiste BiH: Spektakl u HD rezoluciji
Izbor najboljeg sportiste BiH: Spektakl u HD rezoluciji

Sve je spremno za spektakl u hotelu "Terme Ilidža", gdje će u utorak, s početkom u 20 časova, biti održan jubilarni 15. izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

U direktnu organizaciju jedne od najznačajnijih manifestacija za bh. sport uključeno je više od 100 ljudi, čije će plodove rada moći vidjeti i televizijski gledaoci u direktnom prenosu putem zemaljskog i satelitskog signala na BHT1. Takođe, prenos uživo moći će pratiti i posjetioci portala www.nezavisne.com i www.bhrt.ba.

"Za jubilej smo se potrudili napraviti iskorak i u tehničkom smislu. Koristićemo najsavremeniju opremu, radićemo u HD rezoluciji i mogu obećati da će gledaoci ispred malih ekrana moći uživati jednako kao i oni u sali. Ovogodišnji izbor sportiste BiH u organizaciji 'Nezavisnih novina' i BHT1 pokrivaćemo sa osam kamera. To uključuje i jednu 'kransku pokretnu kameru', što će svakako dati dodanu dimenziju prenosu cijelog događaja. U ime BHT1 mogu obećati prenos na vrhunskom nivou, kakav i zaslužuje jedna manifestacija koja okuplja najbolje sportiste, ekipe i trenere, odnosno velika sportska imena i brojne ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života BiH", najavio je Vedad Hodžić, glavni reditelj BHT1 i manifestacije Izbora sportiste BiH

Povodom manifestacije planirano je nekoliko javljanja uživo, uključujući i ono u centralnoj informativnoj emisiji BHT1. Voditelji programa biće Ivana Vidmar i Aleksandar Crkvenjaš, poznata TV lica. Kada je riječ o produkciji, blještavilu scene i kompletnog ambijenta, za to je zadužena agencija "Newevent". Svake, pa i ove godine pomjeraju granice tehničkih mogućnosti, pa su se i ovoga puta potrudili da najrelevantniji izbor najboljeg sportiete BiH nimalo ne zaostaje za svjetskim događajima.

"Pomjeranje produkcijskih granica i praćenje svjetskih trendova naš je stalni zadatak i cilj. Za Izbor najboljeg sportiste i ove godine koristićemo najsavremeniju opremu. Osim centralnog led ekrana, u kompletnoj kongresnoj sali će biti postavljen video-zid dimentija 3x15 metara sa jedne i sa druge strane dvorane. Učinićemo sve da damo svoj doprinos jednom ovakvom spektaklu", rekao je Nedžad Tucaković, direktor agencije "Newevent", zadužene za produkcijsko praćenje svih najvažnijih događaja u Bosni i Hercegovini.

U ponedjeljak, s početkom u 12 časova, u svečanom salonu RTV doma u Sarajevu biće održana pres-konferencija povodom 15. izbora najboljeg sportiete BiH.

Svečana manifestacija 15. jubilarnog izbora u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 15. decembra, u kongresnom centru hotela "Terme" na Ilidži, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Refik Šabanadžović, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucije. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Zabavni program

Uobičajno, prisutni u kongresnom centru hotela "Terme" i gledaoci ispred TV ekrana moći će uživati i u zabavnom programu. Ove godine za taj dio posla zadužena je Midhat Dalal, predstavnica BiH na narednoj pjesmi Evrovizije.

TV ekipa iz Italije

Događaj privlači i veliku medijsku pažnju, ne samo u BiH već i šire. Tako su ovaj put dolazak ekipa najavile kolege iz Srbije, Hrvetske, Slovenije, ali i Italije. Svoje izvještače na ovom događaju najavile su i svjetske TV kuće CNN, odnosno N1, te Aljazeera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije