Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste u BiH za 2014 godinu: Žiri skratio liste kandidata

Izbor najboljeg sportiste u BiH za 2014 godinu: Žiri skratio liste kandidata
Izbor najboljeg sportiste u BiH za 2014 godinu: Žiri skratio liste kandidata

BANJALUKA - Karatista Admir Zukan, rukometaš Nikola Prce i atletičar Amel Tuka ostali su u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu BiH u 2014. odlučeno je na trećoj sjednici stručnog žirija u srijedu u Banjaluci.

Skraćene su i liste u ostalih 10 kategorija pa su u konkurenciji za najbolju sportistkinju ostale Aleksandra Samardžić (džudo), Žana Novaković (alpsko skijanje) i Larisa Cerić (džudo).

Odluku o tome ko će biti laureati žiri će donijeti 16. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu i to nekoliko sati uoči završne manifestacije na kojoj će biti proglašeni oni koju su obilježili sportska dešavanja u godini na izmaku. Žiri je na zasjedanju redukovao i listu u kategoriji za najbolja ekipa a u užoj konkurenciji su Atletski klub Borac, ŽFK SFK 2000 i Rukometna reprezentacija BiH. Što se tiče nagrade za najboljeg trenera nju će dobiti neko od ova tri stručnjaka a to su Nebojša Matijević (atletika), Branislav Crnogorac (džudo) i Dragan Marković (rukomet).

U užoj konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju su Nikolija Stanivuković (atletika), Amila Karšić (tekvando), Adela Joldić (tenis), Mirnesa Bektaš (karate), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Samra Selimbegović (brzo klizanje) dok će epitet najperspektivnijeg sportiste ponijeti Antonio Barać (biciklizam), Džanan Musa (košarka), Mahir Kurtalić (atletika), Luka Mihailović (stoni tenis), Stefan Anić (skijaško trčanje) i Anes Čongo (karate).

"Ova manifestacija ima za cilj da djeluje stimulativno na sportiste i sportiskinje a žiri je i ovaj put ostao vjeran tome da se korektno i sa uvažavanjem odnosi ka svim dostignućima bez obzira o kojim sportovima je riječ. Sigurno je da su u najjužoj konkurenciji ostali oni koji imaju najbolje rezultate u ovoj godini", rekao je Dušan Popović, član žirija. 

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još najbolji sportista sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide. nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej, te nagrada publike o kojoj će svojim glasovima odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2014. biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" sa početkom u 20 časova uz direktan prenost na BHT 1 i snimak na radio televiziji Republike Srpske i Federalnoj TV. "Nezavisne novine" i BHRT, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, 14. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije