Izbor sportiste

Košarkaški klub Igokea: Vladari bh. košarke

Košarkaški klub Igokea: Vladari bh. košarke
Košarkaški klub Igokea: Vladari bh. košarke

Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca osnovan je 1973. godine, tada pod nazivom Potkozarje. U proteklih više od četrdeset godina klub se razvijao i danas je jedan od najuspješnijih i najorganizovanijih sportskih kolektiva, ne samo u BiH nego i šire.

Popularni "Igosi" sada su već uobičajni učesnici regionalne ABA lige, gdje u jakoj konkurenciji pružaju odlične partije protiv Crvene zvezde, Partizana, Cedevite, Cibone, Olimpije, odnosno klubove s tradicijom, evropskim iskustvom i mnogostruko većim budžetima. Prvi put ekipa je u regionalnom takmičenju nastupila 2010, a najveći uspjeh ostvarili su u sezoni 2012/2013. Ligaški dio tada su završili na prvom mjestu, ali su na fajnal foru u Laktašima poraženi od Partizana i zauzeli treću poziciju. Međutim, nisu iskoristili pravo da se takmiče u kvalifikacijama za Evroligu.

Na bh. parketima već odavno nemaju ravnopravnog konkurenta. Šampionsku krunu u prvenstvu BiH su osvajali četiri puta - 2011, 2013, 2014 i 2015. godine. Briljiraju i u Kup BiH, gdje su pehar podigli tri puta - 2007, 2013. i 2015. godine. Kontinuitet, kvalitetan rad i rezultate ekipe predvođene aktuelnim trenerom Željkom Lukajićem i ove godine prepoznao je i stručni žiri Izbora najboljih sportista BiH i uvrstio Igokeu u najužu konkurenciju najboljih ekipa godine.

Svečana manifestacija 15. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2015. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 15. decembra u kongresnom centru hotelu "Terme" na Ilidži s početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Refik Šabanadžović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucije. Snažnu podršku pruža i Ministartsvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije