Izbor sportiste

OK BiH i 'Nezavisne' nastavljaju promociju sporta

OK BiH i 'Nezavisne' nastavljaju promociju sporta
Foto: Ilustracija | OK BiH i 'Nezavisne' nastavljaju promociju sporta
Edin Spržo

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine tradicionalni je partner manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, a puna podrška ovom projektu neće izostati ni ove godine.

Istaknuto je to tokom današnjeg sastanka i posjete predstavnika "Nezavisnih novina" Olimpijskom komitetu BiH. U razgovoru sa domaćinom Saidom Fazlagićem, generalni sekretar krovne bh. sportske institucije, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji "Nezavisnih" i OK BiH, te nastavku i proširenju dobrih odnosa u budućnosti.

"Kao krovna bh. sportska institucija uvijek rado dajemo podršku svim događajima i manifestacijama koje za cilj imaju promociju sporta i sportskih vrijednosti u BiH. Izbor najboljih sportista u organizaciji "Nezavisnih" i BHRT sigurno je jedna od takvih manifestacija i drago nam je što je to Olimpijski komitet BiH još davno prepoznao, ima ulogu partnera i pruža podršku. "Nezavisine", pokazalo se već godinama, rade dobar posao, prepoznaju i nagrađuju najbolje sportske ambasadore u našoj zemlji", kazao je Fazlagić.
"Nezavisne novine" kao jedna od vodećih medijskih kuća u BiH i ubuduće će biti promotor olimpijskih vrijednosti. Tradicionalna 17. manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH biće održana 12. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

"Mi u kompaniji "Nezavisne novine" zahvalni smo Olimpijskom komitetu BiH na podršci koju nam pruža od prvog dana. Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsjednici Siniša Kisić i prof. dr. Izet Rađo i ove godine svojim prisustvom, znanjem, iskustvom i autoritetom, daće dodatni doprinos radu žirija, kojim će predsjedavati Mara Lakić - Brčanonović. Ponosni smo na saradnju "Nezavisnih" i OK BiH koja traje već skoro dvije decenije, a u interesu svih sportista iz BiH", rekla je Fatima Branković, direktorica marketinga "Nezavisnih novina" u Sarajevu.

Na sastanku je istaknuto između ostalog i da su "Nezavisne" već godinama promotor aktivnosti OK BiH. Fazlagić je Vedrana Radanovića, novinara "Nezavisnih" i voditeljom organizacije Izbora sportiste BiH, upoznao o načinu rada OK BiH, aktuelnim projektima i planovima za budućnost.

"Trenutno radimo na edukaciji sportskih saveza po svim segmentima, humani i ljudski resursi, marketing, finansije..., a sve kako bi bili što bolje organizovani. U pripremi je i seminar Novih tehnologija u sportu koji radimo u saradnji sa Fakultetom za sport u Sarajevu. Biće održan i medicinski seminar, gdje će doći eminentni predavači iz BiH i regiona. Krajem godine organizujemo i naš Izbor sportiste OK BiH, čime pratimo trendove svih nacionalnih olimpijskih komiteta svijeta. Tu je u 24 sata podrška EYOF-u i mnogi drugi važni projekti", naglasio je Fazlagić.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije