Izbor sportiste

Predstavljamo: Aleksandra Samardžić (džudo)

Predstavljamo: Aleksandra Samardžić (džudo)
Predstavljamo: Aleksandra Samardžić (džudo)

Aleksandra Samardžić rođena je 23. septembra 1997. godinu u Trebinju. Članica Džudo kluba Berkovići prve korake u ovom sportu napravila je 2004. godine.

Svoj talenat i potencijal počela je pokazivati već u prvim godinama sportske karijere kada je počela osvajati medalje na značajnim međunarodnim i domaćim takmičenja, te se najavila kao buduća vladarica tatamija. Bio je to dodani impuls za oca i trenera Jovu Samardžića da nastavi sa trudom i marljivim radom, koji je ove godine Aleksandra Samardžić, iako još kadetkinja, krunisala nizom medalja sa jakih sportskih smotri u svim starosnim kategorijama. Najznačaniju medalju osvojila je na Evropskom prvenstvu za kadete u Baru, gdje se oktila srebrom. Na Omladinskom balkanskom prvenstvu u rumunskoj Drobeti osvojila je zlato za kadetkinje i zlato za juniorke. Uspjeh nije izostao ni na Balkanskom prvenstvu za seniorke u Trebinju, gdje je u jakoj konkurenciji bila bronzana. Nastup na Evropskom kadetskom kupu (Bjelsko Biala) završila je kao prvoplasirana, dok se na Evropskom kupu za kadetkinje u Teplicama okitila srebrnim odličjem. Najbolja mlada džudistkinja BiH primat drži i na domaćoj sceni i vlasnica je titule prvakinje Bosne i Hercegovine za juniore i kadete, a u seniorskoj kategoriji pripada joj titula viceprvakinje. U godini na izmaku imala je priliku da nastupa i na Evropskom prvenstvu za juniorke, održanom u Poreču, gdje je bila petoplasirana. Odlične rezultate Aleksandre Samardžić potvrđuje i rejting na evropskoj rang-listi za kadetkinje, gdje trenutno zauzima odličnu drugu poziciju.

"Radujem se što moj dosadašnji rad, a posebno u ovoj godini, nije ostao nezapažen. Ovo je moja najuspješnija godina, a u godine koje slijede ulazim sa još više elana i motiva za kvalitetan rad", rekla je Aleksandra Samardžić, koja je apsolutna prvakinja Republike Srpske u svim starosnim kategorijama.

Svečana manifestacija 12. tradicionalnog izbora najboljeg sportiste BiH u 2012. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT-a biće održana 12. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday Inn", s početkom u 21 čas, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Nebojša Radmanovića, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Ivica Osim, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucije. Snažnu podršku pruža i Ministartstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije