Izbor sportiste

Predstavljamo: Blaž Slišković, dvostruki šampion

Predstavljamo: Blaž Slišković, dvostruki šampion
Foto: N.N. | Predstavljamo: Blaž Slišković, dvostruki šampion

Blaž Slišković rođen je 30. maja 1959. godine u Mostaru. Fudblaski virtuoz se nakon briljantne igračke karijere, tokom koje je stekao nadimak "balkanski Maradona", otisnuo u trenerske vode.

Bivši selektor bh. reprezentacije najveće uspjehe postigao je na klupi Zrinjskog. Nakon što je prošle godine podigao svoj prvi trofej, osvojivši titulu sa "plemićima", popularni Baka kao jedan od rijetkih trenera uspio je da odbrani naslov prvaka BH Telecom Premijer lige BiH i tako postane najuspješniji trener Mostaraca u istoriji. U ekipu je ugradio pobjednički duh. To se najbolje vidjelo u onoj sada već epskoj utakmici protiv Željezničara, koji je minutu prije kraja vodio sa 3:0 u Mostaru i bio na pragu da prelomi prvenstvo.

Međutim, Slišković nije gubio nadu. Tjerao je igrače prema naprijed, a postignuta tri pogotka u nesvakidašnjoj završnici za 3:3 na kraju su mu donijela drugu titulu, treću vezanu za Mostarce. Nakon što je te sezone uzeo sebi predah, ponovo se tokom ove vratio na klupu, te ima priliku da osvoji svoju treću vezanu šampionsku titulu. Svi ovi rezultati Sliškovića su uvrstili u najužu konkurenciji za nagradu za trenera godine u BiH.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije