Izbor sportiste

Predstavljamo: Džudo selektor Branislav Crnogorac "potpisnik" vrhunskih rezultata

Predstavljamo: Džudo selektor Branislav Crnogorac "potpisnik" vrhunskih rezultata
Foto: N.N. | Predstavljamo: Džudista Branislav Crnogorac "potpisnik" vrhunskih rezultata

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu. Jedan od najuspješnijih selektora svih vremena ne samo u BiH, nego i šire, ove godine slavi 40 godina trenerskog rada.

Potpis Branislava Crnogorca stoji iza vrhunskih rezultata Larise Cerić, Aleksandre Samardžić, Haruna Sadikovića, Rijada Dedeića, Anđele Samardžić, ali i mnogih drugih među kojima su Ibro Miladin, Toni Miletić, te Amel Mekić, takođe nekadašnji najbolji sportista BiH. Samo u ovoj godini njegovi sportisti, reprezentativci BiH, osvojili su dvije svjetske medalje, po jednu evropsku seniorsku, juniorsku i seniorsku U23. Zatim jednu medalju sa Evropskog olimpijskog festivala za mlade, kao i zlato sa Evropskog univerzitetskog prvenstva. Godini iz snova treba dodati i odličja sa brojnih grend slem turnira, gran prija, Evropa opena, Evropa kupova...

U moru briljantnih rezultata iz 2017. izdvaja se bronzana medalja Larise Cerić na Evropskom prvenstvu i titula viceprvakinje svijeta u open kategoriji. Njena mlađa koleginica Aleksandra Samardžić bila je između ostalog srebrna na svjetskoj U21 smotri, te bronzana na evropskim prvenstvima U21 i U23. Uspjehe sestre, takođe pod trenerskom palicom Branislava Crnogorca, pratila je i Anđela Samardžić, bronzana sa EYOF-a u mađarskom Đeru.

Svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH u 2017. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Draganom Čovićem. Predsjednik stručnog žirija je proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije