Izbor sportiste

Predstavljamo Haruna Sadikovića (džudo): Srebrni iz Majamija

Predstavljamo Haruna Sadikovića (džudo): Srebrni iz Majamija
Predstavljamo Haruna Sadikovića (džudo): Srebrni iz Majamija

Harun Sadiković rođen je 12. maja 1996. u Bihaću. Prve džudo korake napravio je u rodnom gradu kao desetogodišnjak i za samo nekoliko sezona postao je ozbiljna konkurencija starijim i iskusnijim kolegama.

Priznanja, pehare, medalje i diplome počeo je sakupljati još pod stručnim nadzorom svog prvog trenera Fikreta Bečića u Džudo klubu Una, a od prošle godine član je sarajevskog Nippona. Iako se i po uspjesima iz prethodnih godina dalo naslutiti da je riječ o vrhunskom talentu, Sadiković je u 2013. napravio pravi rezultatski bum i dodatno potvrdio epitet jednog od najperspektivnijih sportista u našoj zemlji.

U nizu podviga izdvaja se srebrna medalja osvojena na Svjetskom prvenstvu u Majamiju (SAD) za takmičare do 18 godina. Bh. reprezentativac do finala je došao pobjedama nad predstavnicima Mađarske, Australije, Uzbekistana i Rusije. Gorčinu poraza osjetio je jedino od japanskog rivala Hjoga Ota.

Mladi džudista blistao je ove godine i u evropskim okvirima. Nastup na Evropskom kupu (do 18 godina) u Zagrebu završio je sa zlatom. Na istom takmičenju u italijanskom Linjanu, ali u konkurenciji starijih džudista do 21 godine, stigao je do titule vicešampiona. Vlasnik je juniorske i kadetske titule šampiona Balkana osvojenih na takmičenju u Ohridu. U svojoj kategoriji preko 90 kilograma Sadiković je aktuelni prvak BiH za kadete, juniore i mlađe seniore, dok u vitrinama ima ukupno devet državnih titula.

Svečana manifestacija 13. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2013. u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj Izbora je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Dragan Marković, a partner ovog izbora je Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministartsvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije