Izbor sportiste

Predstavljamo: Ivan Klepić, pokorio Stari kontinent

Predstavljamo: Ivan Klepić, pokorio Stari kontinent
Foto: Ilustracija | Predstavljamo: Ivan Klepić, pokorio Stari kontinent

Ivan Klepić rođen je 12. oktobra 1994. u Mostaru. U godini na izmaku član Sveučilišnog karate kluba Neretva ostvario je jedan od najvećih uspjeha što se tiče individualnih sportova u BiH.

U maju ove godine u Novom Sadu popeo se na krov Evrope. Na Seniorskom prvenstvu Evrope oduševio je sve, te na impresivan način stigao do trona pobijedivši najveća imena evropskog i svjetskog karatea, među kojima su višestruki šampioni Starog kontinenta i svijeta. U finalnoj borbi bh. karatista porazio je Šahina Atamova iz Azerbejdžana. Na istom prvenstvu u ekipnom dijelu sa BiH osvojio je sedmo mjesto. Od rezultata se izdvaja i plasman u polufinale Svjetske premijer lige u Parizu, kao i sedmo mjesto na turniru u Gvadalahari. Učestvovao je i na Svjetskom prvenstvu koje je prošlog mjeseca održano u Madridu, gdje je zaustavljen u trećem kolu nakon čudnih odluka sudija. U ekipnoj konkurenciji s reprezentacijom BiH bio je blizu medalje, stigavši do četvrtfinala.

Svi ovi rezultati su mostarskog karatistu odveli u najužu konkurenciju za nagradu za najboljeg sportistu BiH u 2018.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije