Izbor sportiste

Predstavljamo: Jovana Ilić, dragulj bh. rukometa

Predstavljamo: Jovana Ilić, dragulj bh. rukometa
Foto: N.N. | Predstavljamo: Jovana Ilić, dragulj bh. rukometa

Jovana Ilić rođena je 19. jula 2001. godine u Kozarskoj Dubici. Iako je prvobitno počela da trenira karate, vrlo brzo se odlučila za rukomet, što se kasnije ispostavilo kao pravi potez.

Već u mlađim kategorijama ŽRK Dubica pokazivala je svoj raskošni talenat. Na gotovo svim takmičenjima, bilo u BiH ili inostranstvu, dobijala je priznanja za najbolju igračicu. Iako je bila znatno mlađa, dobijala je poziv u rukometnu reprezentaciju BiH do 18 godina.

Danas spada u red najdominantnijih rukometašica i pomjera granice na bh. rukometnoj sceni te već dobija brojne ponude inostranih klubova. Nakon sjajne prošle godine, u kojoj je prosječno postizala 12 golova po susretu i u kojoj je prvi put uvela Dubicu u Premijer ligu, svoj nevjerovatni talenat potvrdila je i ove godine.

Nemilosrdno trese protivničke mreže i samo potvrđuje da je jedan od najvećih sportskih dragulja koje BiH u ovom trenutku ima. Na jednoj utakmici postigla je čak 18 pogodaka, što je, kada se uzmu njene godine, još nezabilježeno na bh. terenima.

Svi ovi rezultati su Jovanu Ilić odveli u najužu konkurenciju za nagradu za najperpektivniju sportistkinju BiH u 2018.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije