Izbor sportiste

Predstavljamo Larisu Cerić (džudo): Konstantno u vrhu

Predstavljamo Larisu Cerić (džudo): Konstantno u vrhu
Predstavljamo Larisu Cerić (džudo): Konstantno u vrhu

Larisa Cerić je rođena 26. januara 1991. godine u Travniku. Prve džudo tehnike naučila je u svom rodnom gradu, a proteklih šest godina stanovnik je Sarajeva.

Članica Džudo kluba Nippon iz Sarajeva već godinama je apsolutna vladarica tatamija kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

To potvrđuju i dosadašnja dva priznanja za najbolju sportistkinju BiH. Pod stručnim nadzorom trenera i selektora Branislava Crnogorca, koji je najzaslužniji za njene uspjehe i napredak u karijeri, istim ritmom nastavila je i u 2013. Višestruka šampionka BiH u kategoriji preko 78 kilograma osvajala je medalje na gotovo svim takmičenjima na kojima je nastupila u ovoj godini, među kojima je i bronza sa Mediteranskih igara u turskom Mersinu. Odličje istog sjaja pripalo joj je i na Grand prixu u Rijeci.

Domaću publiku obradovala je sjajnim nastupom i zlatnom medaljom na Evropskom kupu održanom u Sarajevu, a isto je ponovila i na Evropskom kupu u Beogradu. Našoj reprezentativki i najboljoj džudistkinji pobjedničko postolje izmaklo je zamalo na Svjetskom prvenstvu u Rio de Žaneiru, ali je i peto mjesto u svjetskoj eliti rezultat vrijedan spomena. Uspješnu godinu Larisa Cerić začinila je podvigom na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u portugalskoj Koimbri, gdje se u jakoj konkurenciji okitila zlatnom medaljom. Mnogi Larisu Cerić vide kao glavnog aduta BiH na nekim od narednih Olimpijskih igara i kandidatkinju za osvajača prve bh. medalje. Svečana manifestacija 13. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2013. u organizaciji "Nezavisnih" i BHRT biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj Izbora je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Predsjednik žirija je Dragan Marković, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministartsvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije