Izbor sportiste

Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, pretplaćeni na medalje

Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, pretplaćeni na medalje
Foto: N.N. | Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, pretplaćeni na medalje

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci i u 2018. godini nastavila je seriju vrhunskih rezultata.Najznačajnije svakako je osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Hagu, čime su ostvarili plasman na Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiju. U Holandiji su puleni selektora Mirze Hrustemovića osvojili svoju ukupno 22. medalju na velikim međunarodnim takmičenjima, od čega je 14 zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane.

Put do naslova vicešampiona planete počeli su briljantnom igrom u grupnoj fazi i pobjedama protiv Iraka, Egipta i Poljske. U četvrtfinalu eliminisali su evropskog prvaka Rusiju sa 3:1, a istim rezultatom u polufinalu bili su bolji i od Brazila. Jedini poraz doživjeli su u finalu od Irana. Najtrofejniji bh. sportski kolektiv ove godine osvojio je i treće mjesto na World Super 6 turniru, odigranom u Tabrizu.

Sve ovo ih je odvelo u najužu konkurenciju za nagradu za najbolju ekipu u sportu za invalide BiH u 2018.
Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije BiH, biće održana 17. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije