Izbor sportiste

Predstavljamo Srđana Grahovca : Fudbalsko blago iz Banjaluke

Predstavljamo Srđana Grahovca : Fudbalsko blago iz Banjaluke
Predstavljamo Srđana Grahovca : Fudbalsko blago iz Banjaluke

Srđan Grahovac rođen je 19. septembra 1992. godine u Banjaluci i član je Fudbalskog kluba Borac, koji se prošle sezone okitio titulom prvaka BiH.

Grahovac je član seniorske ekipe Borca od početka sezone 2009/2010, a prošao je pionirsku, kadetsku i juniorsku selekciju crveno-plave čete.

U prvi tim prekomandovao ga je Velimir Stojnić u svom prvom mandatu na klupi ekipe s Gradskog stadiona.

Debi u zvaničnoj utakmici imao je u meču s Laktašima u Premijer ligi BiH. Igra na poziciji veznog igrača i krasi ga precizan šut i lopte "s očima". Mnogi stručnjaci predviđaju mu blistavu karijeru, a pokazao je da je trenutno možda i najveće blago koje ima Banjaluka.

Iako ima samo 19 godina Grahovac je jedan od najbitinijih igrača u ekipi aktuelnog prvaka BiH, a zapaženu ulogu igra i u mladoj reprezentaciji BiH. Sa Borcem je nastupio i na međunarodnoj sceni u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a ove godine je osjetio čari igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dosad je u seniorskoj karijeri osvojio sve domaće trofeje. Prošle godine je s "crveno-plavima" osvojio titulu prvaka BiH, Kup RS, kao i trofej namijenjen najboljem u Banjaluci.

Dosad je u seniorskoj karijeri osvojio sve domaće trofeje

U sezoni 2009/2010. s ekipom iz grada na Vrbasu osvojio je Kup BiH.

"Velika mi je čast što se nalazim u izboru za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine. To stvarno nisam očekivao. Ovo će mi biti dodatni motiv da nastavim sa dobrim radom kako bih postao bolji sportista. To što se moje ime našlo među potencijalnim dobitnicima ovog prestižnog priznanja biće mi novi vjetar u leđa da još više treniram i napredujem", rekao je Srđan Grahovac.

Svečana manifestacija 11. tradicionalnog izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine biće održan 14. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday Inn" s početkom u 21 sati uz direktan prenos na BHT 1. Organizatori manifestacije su "Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH uz pokroviteljstvo Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna sportska institucija u našoj zemlji.

Sportisti

Nominovani za najboljeg sportistu u 2011. godini su: Edin Džeko, Srđan Grahovac, Zvjezdan Misimović, Asmir Avdukić (fudbal), Danijel Šarić (rukomet), Amel Mekić, Mitar Mrdić, Ibro Miladin (džudo), Edin Branković (brzo klizanje), Mirza Teletović (košarka), Hamza Alić (atletika), Meris Muhović, Nermin Potur (karate), Igor Lajkert (alpsko skijanje), Mladen Plakalović (ski-trčanje), Armin Mustedanović (odbojka) i Nikica Atlagić (biciklizam).

Sportistkinje

Nominovane za najbolju sportistkinju u 2011. godini su: Dragana Knežević (rukomet), Sandra Mitrović, Aleksandra Vidović (odbojka), Borjana Ivić (džudo), Dejana Komljenović (džudo), Eldina Maslo (karate), Žana Novaković (alpsko skijanje), Tanja Karišik (ski-trčanje), Biljana Cvijanović, Paša Šehić (atletika), Amela Kršo (fudbal), Almira Lizde (dizanje tegova) i Emina Hadžiahmetović (stoni tenis).

Ekipe

U konkurenciji za najbolji sportski kolektiv su: fudbalska reprezentacija BiH, muška košarkaška reprezentacija BiH, FK Željezničar, FK Borac, RK Bosna BH gas, ŽRK Borac, ŽOK Jedinstvo Brčko, KK Široki WWin, Dejvis kup reprezentacija BiH, Karate klub Neretva Mostar, RK Borac M:tel, OK Kakanj, Biciklistički klub BSK i AK Glasinac Sokolac.

Treneri

U konkurenciji za najboljeg trenera su: Safet Sušić (fudbal), Branislav Crnogorac (džudo), Irfan Smajlagić (rukomet), Goran Hadžić (odbojka), Daver Vranić (tenis), Rade Unčanin (rukomet), Sabit Hadžić (košarka), Miroslav Klepić (karate), Amela Hadžiahmetović (stoni tenis), Neđo Benković (biciklizam), Mehmed Skender (atletika) i Samira Hurem (fudbal).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije