Izbor sportiste

Predstavljamo Žanu Novaković (skijanje): Istorijski rezultat u Sočiju

Predstavljamo Žanu Novaković (skijanje): Istorijski rezultat u Sočiju
Predstavljamo Žanu Novaković (skijanje): Istorijski rezultat u Sočiju

Žana Novaković rođena je 24. juna 1985. godine u Sarajevu. Članica je Smučarsko-planinarskog društva Jahorina iz Pala i dugogodišnja je reprezentativka BiH. Svoj primat, kada je u pitanju skijanje u našoj zemlji, potvrdila je i ove godine na brojnim domaćim takmičenjima.

Novakovićeva je nastavila dominaciju na domaćim stazama u tehničkim disciplinama, a bilježi i zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

U nizu uspjeha svakako je vrijedno istaći njen nastup na Zimskim olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju, gdje je ostvarila istorijski rezultat za našu zemlju. Reprezentativka naše zemlje u olimpijskom slalomu osvojila je odlično 26. mjesto, čime je opravdala odlazak u Rusiju. Naime, njen rezultat iz Sočija najbolji je plasman predstavnika BiH na Zimskim olimpijskim igrama u ženskoj konkurenciji.

Za Novakovićevu Igre u Sočiju bile su druge u njenoj karijeri. Naime, i 2010. godine na ZOI u Vankuveru predstavljala je našu zemlju. Zahvaljujući činjenici da je imala najbolje rezultate u olimpijskom timu BiH, pripala joj je čast da nosi zastavu svoje zemlje na otvaranju ZOI u Sočiju.

Od rezultata u godini koja je na izmaku vrijedi izdvojiti osvojeno prvo mjesto u veleslalomu na međunarodnoj trci u italijanskoj Santa Katerini. U slalomu je imala još više uspjeha, jer je slavila na internacionalnim trkama na Jahorini, Bjelašnici i Kopaoniku.

Svečana manifestacija 14. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2014. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" (bivši "Holiday Inn"), s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Faruk Hadžibegić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucije. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije