Izbor sportiste

Redukcija lista nominovanih

Redukcija lista nominovanih
Redukcija lista nominovanih

Stručni žiri Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u 2015. godini, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, danas će na sjednici u Banjaluci početi finalizaciju posla u vezi sa selektiranjem najboljih među najboljima.

Nakon što su na prošlom sastanku u Mostaru usvojene šire liste u svim konkurencijama, danas će na trećoj sjednici u Banjaluci popis biti redukovan. Od 12 kategorija, žiri će skratiti liste u 11, dok će o jednoj, Nagradi publike, odlučivati čitaoci "Nezavisnih novina". Ovogodišnjim žirijem predsjedava Refik Šabanadžović, koji sa ostalim članovima, istaknutim sportskim radnicima, bivšim sportistima i predstavnicima bh. medija, još jednom obećava studiozan i predan rad uoči današnje sjednice.

"Za ovogodišnje nagrade konkuriše više od 100 kandidata u svim kategorijama i to dovoljno govori o zahtjevnosti zadatka koji je pred nama. Ne prepuštamo ništa slučaju. Pratili smo i rezultate ostvarene između dvije sjednice, bilo ih je i oni će svakako biti uvršteni i razmatrani. Takođe, želim da naglasim da na listi nema favorita. Niko ne može reći da je u ovom trenutku bilo koji pojedinac ili sportski kolektiv ispred nekog drugog. Sagledaćemo sve rezultate kako bismo donijeli ispravne odluke", rekao je Refik Šabanadžović i dodao:

"Veliko interesovanje vlada za ovu manifestaciju i to je samo još jedan pokazatelj njenog značaja. Na sjednici u Banjaluci šire liste biće skraćene kako bi na posljednjem sastanku 15. decembra u Sarajevu, nekoliko sati prije početka same manifestacije, bio stavljen i završni pečat na ovogodišnji rad stručnog žirija."

Današnja, treća sjednica žirija počinje u 13 časova u zgradi "Nezavisnih novina" u Banjaluci.

"Ponosni smo što su u ovaj projekat osim uglednih osoba iz svijeta sporta direktno uključeni i naši čitaoci. Naime, posjetioci našeg portala www.nezavisne.com moći će glasati za Nagradu publike. Interes javnosti za ovu nagradu prethodnih godina bio je zaista veliki, te ne sumnjamo da će tako biti i sada. Istakao bih i angažman strukovnih sportskih saveza, koji su i ove godine zaista u velikom broju se odazvali našem pozivu i nominovali svoje kandidate", rekao je Goran Karać, urednik sportske rubrike "Nezavisnih novina".

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2015. godini biće održana 15. decembra u Kongresnom centru hotela "Terme" na Ilidži sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1 i snimak na Televiziji Republike Srpske i Federalnoj TV. Pokrovitelj najrelevantnije manifestacije ovakve vrste u BiH ove godine je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, a snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije