Izbor sportiste

Snažna saradnja OK BiH i "Nezavisnih"

Snažna saradnja OK BiH i "Nezavisnih"
Snažna saradnja OK BiH i "Nezavisnih"

Delegacija Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine posjetila je danas redakciju "Nezavisnih" u Sarajevu i tom prilikom još jednom je istaknuta dugogodišnja snažna i uspješna saradnja između krovne bh. sportske institucije i naše medijske kuće, koja se ogleda kroz niz zajedničkih projekata.

Jedan od projekata je svakako i Izbor najboljeg sportiste BiH, a OK BiH je ponosni partner manifestacije, koju "Nezavisne" i Radio-televizija BiH pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH ove godine organizuju 14. put zaredom. Zajednička je ocjena da obostrana podrška i ubuduće neće izostati. "Nezavisne" će i dalje pokazivati svoju orijentisanost prema promociji najviših sportskih vrijednosti, olimpizma, vrhunskog sporta, te u skladu s tim nastaviti podržavati i promovisati rad OK BiH.

Said Fazlagić, direktor za sport, međunarodne odnose i projekte, v.d. generalnog sekretara, Edin Numankadić, direktor Olimpijskog muzeja, Dejana Sadžak iz Odsjeka za međunarodne odnose, i Suada Ramić, administrativno-tehnički referent, imali su priliku da se upoznaju sa cijelom redakcijom "Nezavisnih" u Sarajevu, a tom prilikom su informisani i o kapacitetima kompanije, uključujući Nes radio, Nes Castra radio, štampariju...

Govoreći o dostignućima OK BiH, istaknuto je da rukovodstvo najvažnije sportske institucije u našoj zemlji i pored brojnih finansijskih poteškoća, zahvaljujući stručnosti i maksimalnim naporima, ipak uspijeva našim sportistima i strukovnim savezima pomoći u nastojanjima da postignu što bolje rezultate. Kroz niz projekata, posredstvom međunarodne olimpijske porodice, uspijevaju, između ostalog, osigurati i značajna finansijska sredstva najzaslužnijim i najuspješnijim sportistima, ekipama i reprezentacijama. U planu je i pomoć za oko 3.500 sportista sa poplavljenih područja u BiH.

"OK BiH je nedavno osigurao rekordan broj od 11 stipendija za potencijalne bh. olimpijce na Igrama u Riju. Aktivno smo se uključili i u pomoć nastradalim u poplavama, a uskoro ćemo u sklopu toga podijeliti sportsku opremu sportistima iz tih područja u vrijednosti od 150.000 dolara. Pred nama su takođe četiri veoma značajna međunarodna takmičenja naredne godine, a koje ćemo spremno dočekati", kazao je Fazlagić.

Najveći izazov za OK BiH u budućnosti svakako je EYOF 2017. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, koji je najveći sportski događaj nakon ZOI 1984.

Predstavnici OK BiH danas su zahvalili na saradnji i podršci darujući redakciji "Nezavisnih" prigodne poklone, ali i "olimpijsku tortu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije