Izbor sportiste

Sve spremno za spektakl

Sve spremno za spektakl
Sve spremno za spektakl

Sve je spremno za spektakl u sarajevskom hotelu "Holidey", gdje će u utorak, s početkom u 20 časova, biti održan tradicionalni 14. izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih"i Radio-televizije BiH.

U direktnu organizaciju jedne od najznačajnijih manifestacija za bh. sport uključeno je više od 100 ljudi, čije će plodove rada moći vidjeti i televizijski gledaoci u direktnom prenosu putem zemaljskog i satelitskog signala na BHT1. Takođe, uživo prenos će moći pratiti i posjetioci portala www.nezavisne.com i www.bhrt.ba.

"Ovogodišnji Izbor sportiste BiH u organizaciji 'Nezavisnih novina' i BHT 1 pokrivaćemo sa šest kamera, koliko je optimalan broj za prostor kongresne sale hotela 'Holiday'. To uključuje i jednu kransku pokretnu kameru, što će svakako dati dodanu dimenziju prenosu cijelog događaja. U ime BHT 1 mogu obećati da će TV prenos biti na visokom nivou, kakav zaslužuje manifestacija na kojoj će se okupiti najbolji sportisti, ekipe i treneri iz naše države, odnosno velika sportska imena, ali i brojne ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života BiH", najavio je Vedad Hodžić, glavni reditelj BHT 1 i manifestacije Izbora sportiste BiH.

Povodom manifestacije, planirano je i nekoliko javljanja uživo. Voditelji programa biće Ivana Vidmar i Aleksandar Crkvenjaš, poznata TV lica. Kada je riječ o produkciji, sceni i kompletnom ambijentu, zadužena je agencija "Newevent". Svake pa i ove godine pomjeraju granice tehničkih mogućnosti te su se i ovoga puta potrudili da najrelevantniji izbor najboljeg sportiste BiH nimalo ne zaostaje za svjetskim događajima.

"Pomjeranje produkcijskih granica i praćenje svjetskih trendova naš je stalni zadatak i cilj. Za Izbor najboljeg sportiste i ove godine koristićemo najsavremeniju opremu. Osim centralnog led ekran u kompletnoj kongresnoj sali će biti postavljen video-zid, dimentija 3x15 metar sa obje i strane dvorane. Učinićemo sve da dodatno poboljšamo produkcijeke mogućnosti i tako damo svoj doprinos jednom ovakvom spektaklu", rekao je Nedžad Tucaković, direktor agencije "Newevent", zadužene za produkcijsko praćenje svih najvažnijih događaja u Bosni i Hercegovini.

U ponedjeljak, s početkom u 12 časova, u Svečanom salonu RTV doma u Sarajevu biće održana pres-konferencija povodom 14. Izbora najboljeg sportiste BiH. Novinarima će se, između ostalih, obratiti predsjednik žirija Faruk Hadžibegić.

"U utorak, u 20 sati, slavićemo sport. Biće to praznik sporta i promocija najboljih među najboljima. Ove godine imali smo rekordan broj nominacija. Žiri je detaljno sagledao sve rezultate, odluke na dosadašnjim sjednicama donijeli smo jednoglasno. Nema sumnje da će tako biti i na posljednjoj sjednici u utorak, kada ćemo odrediti plasman najboljih među najboljima", kazao je Hadžibegić.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Zabavni program

Prisutni u kongresnoj dvorani i gledaoci isprd TV ekrana moći će uživati i u zabavnom programu.

Ove godine za taj dio posla zadužena je Aida Mušanović.

Događaj privlači i veliku medijsku pažnju, ne samo iz BiH, već i regiona. Tako su dolazak ekipa najavile kolege iz Srbije i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije