Izbor sportiste

U regionalnim okvirima odavne nezaustavljiv: Toni Miletić (DŽUDO)

U regionalnim okvirima odavne nezaustavljiv: Toni Miletić (DŽUDO)
U regionalnim okvirima odavne nezaustavljiv: Toni Miletić (DŽUDO)

Toni Miletić rođen je 12. januara 1999. godine u Sarajevu. Sa šest godina prvi put je stao na tatami, a ljubav prema džudou, naslijeđena od starije sestre Dee, takođe uspješne džudistkinje, uz marljiv rad, trud i dosta odricanja, odvela ga je do evropskog i svjetskog vrha.

Pod stručnim nadzorom Branislava Crnogorca, selektora reprezentacije BiH i ujedno klupskog trenera u sarajevskoj Bosni, karijera Tonija Miletića iz godine u godinu ide ubrzano uzlaznom putanjom. Potvrda toga je stigla upravo u 2016. godini, kada je na Evropskom prvenstvu za kadete, održanom u Finskoj, osvojio bronzanu medalju. Nakon pobjeda nad Italijanom i Gruzijcem, te poraza od Finca, u odlučujućoj borbi za treće mjesto kategorije do 81 kilogram, savladao je vršnjaka iz Mađarske, kojem je ujedno preuzeo i drugu poziciju na rang-listi Svjetske džudo federacije.

U regionalnim okvirima Miletić je već odavno nezaustavljiv. Tome u prilog svakako govori rezultat sa Balkanskog prvenstva u Kikindi, gdje je nastup završio na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Višestruki je šampion BiH, a samo u ovoj godini državne titule su mu pripale ne samo u njegovoj starosnoj kategoriji U-18, već i one U-21, te U-23.

Prošle godine je riznicu svojih medalja obogatio bronzom osvojenom na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu. Na evropskom kupu u Zagrebu je bio trećeplasirani, dok je u Poljskoj oko vrata nosio medalju srebrnog sjaja.

Svečana manifestacija 16. Izbora najboljeg sportiste BiH u 2016. godini, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 15. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Žarko Varajić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije