Košarka

ABA: Cedevita u derbiju kola dočekuje Zvezdu

ABA: Cedevita u derbiju kola dočekuje Zvezdu
ABA: Cedevita u derbiju kola dočekuje Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde sastaju se danas od 20.30 časova u Zagrebu sa Cedevitom u posljednjem meču devetog kola regionalne ABA lige.

Tim Dejana Radonjića još ne zna za poraz u ovogodišnjem izdanju takmičenja, u posljednjem kolu slavili su u "Pioniru" protiv Krke i suvereno drže prvo mjesto na tabeli.

Zagrebačka ekipa, s druge strane, dočekuje crveno - bijele sa učinkom od šest pobjeda i dva poraza. U osmom kolu slavili su protiv branioca titule, ekipe Cibone i trenutno su treći na tabeli, piše RTRS.

Cedevita igra u odličnoj formi ove sezone, smatra trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić.

"Predstoji nam težak meč protiv još jednog evroligaša koji igra jako kvalitetno ove sezone. Napravili su pravu senzaciju pobjedom nad prvakom Evrope u Tel Avivu što dokazuje njihovu sposobnost i kvalitet. Na početku sezone su imali problema koji su bili uzrokovani odsustvom trenera Јasmina Repeša i plejmejekra Ukića. Ali, njihovim povratkom su se konsolidovali i u regionalnom takmičenju su od tada bilježili samo pobjede. Cedevita je tim koji je  sličan našem. Predvodi ga najzvučnije pojačanje, Roko Leni Ukić, koji se vratio poslije sjajne internacionalne krijere u svoju zemlju i zajedno sa Gordićem predstavlja veliki kvalitet Cedevite na spoljnim pozicijama. Pred početak ove sezone, Zagrepčani su angažovali izvanrednog šutera Frana Prilepića, a iz prošle sezone su tu jako dobri igrači Babić, Ramljak, Zubčić, Ante Delaš. Imaju i veoma talentovane i mlade momke poput Arapovića i Žganeca. Sve u svemu to je jako dobar tim i očekuje nas težak zadatak", rekao je Radonjić

Trener Zvezde rekao je kako nisu opterećeni činjenicam da su do sada zabilježili sve pobjede, jer kako kaže znaju protiv kakvog kvalitetnog protivnika igraju.

"Cedevita je jako ozbiljan klub, konkurentan evroligaš koji će zahtijevati našu punu angažovanost i maksimalnu koncetraciju", zaključio je trener Zvezde.

Trener Cedevite Јasmin Repeša smatra da je duel sa crveno - bijelima derbi kola, a možda i cijele sezone.

"Biće to lijep izazov i prilika da pokažemo da smo i dalje, bez obzira na mladost i neke povrede, konkurentni na najvišem nivou. Naše ambicije su da do samog kraja ostanemo u ABA ligi i da je pokušamo osvojiti. Sigurno da je ovo derbi kola i možda jedan od derbija prvenstva, gdje se nadam jednoj domaćoj atmosferi u kojoj ćemo dati sve od sebe da na terenu provedemo što smo pripremali i da dobijemo utakmicu. Ruku na srce, gledajući druge utakmice, mislim da smo mi njima tu jedini konkurent, uz puni respekt prema Budućnosti koja igra dobro i Partizanu koji će se vjerovatno dići. Gledajući druge utakmice, mislim da teško da može neko igrati s njima", kazao je Repeša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije