Košarka

ABA: Olimpija dobila Metalac u Ljubljani

ABA: Olimpija dobila Metalac u Ljubljani
ABA: Olimpija dobila Metalac u Ljubljani

LJUBLJANA - Košarkaši Olimpije pobijedili su na svom terenu u Ljubljani Metalac u utakmici 12. kola Jadranske lige i ostvarili peti trijumf u regionalnom takmičenju.

Slovenci su odlučujuću prednost stekli u prvoj četvrtini koju su kasnije održavali, i na kraju slavili sa 76:62 (21:9, 17:19, 17:18, 21:16).

U ekipi Ljubljane petorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Luka Rupnik sa 17 poena, tri skoka i osam asistencija.

Miha Lapornik postigao je 13 poena, a Sava Lešić 13 poena, osam skokova i četiri asistencija. Po 11 poena dodali su Blaž Mesiček i Ronald Zakis.

Boris Bakić i Tomislav Gabrić postigli su po 17 poena za Metalac i oni su jedini igrači sa dvocifrenim brojem poena. Nikola Jevtović dodao je sedam poena, a Miloš Janković šest.

Poslije 12 kola u regionalnoj ligi Olimpija je ostvarila pet pobjeda i pretrpjela sedam poraza, a Metalac ima skor od četiri pobjede i osam poraza.

U 13. kolu naredne subote Olimpija će igrati u Beogradu protiv Partizana, a Metalac dan kasnije u Valjevu protiv Mega Leksa.

(N.N./RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije