Košarka

ABA: Zvezda - Partizan, drugi čin

ABA: Zvezda - Partizan, drugi čin
ABA: Zvezda - Partizan, drugi čin

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u hali "Pionir" od 21 sat igraju drugi meč polufinalne serije ABA lige.

U prvom meču "crveno-bijeli" su slavili sa 73:64, a i večeras će se igrati pred njihovim navijačima.

"Nema mnogo tajni u taktičkom smislu - koliko je već mečeva odigrano između Crvene zvezde i Partizana. Neće biti iznenađenja i sigurno je da će se oni mobilisati posle poraza i učiniti sve da naprave brejk. Mi bismo pobedom napravili veliki korak napred, ali o tome kasnije. Ključ za drugu utakmicu biće ista igra u odbrani, ali i pametniji napad", rekao je kapiten Zvezde Luka Mitrović.

Partizan se ne predaje poslije početnog poraza, a Aleksandar Pavlović poručuje da njegov tim mora da odigra mnogo bolje.

"Dozvolili smo Zvezdi mnogo skokova u napadu. Važno je da im to limitiramo u drugoj utakmici. Ako to uspemo, imaćemo šansu da se suprotstavimo na pravi način i dođemo do pobede. Bitno je da ispravimo greške. I prošle sezone u finalu Superlige je Zvezda povela sa 1:0, pa smo na kraju pobedili", kaže Pavlović.

Nikola Kalinić, koji je bio ključni čovjek u prvom meču, kaže da će šanse u drugoj utakmici biti pola-pola.

"Pobeda će stvoriti malu psihičku prednost u našu korist, ali isto tako očekujemo njihovu reakciju. Sigurno će učiniti sve da dođu do žarko željenog brejka u seriji, jer je posle 2:0 zaista teško vratiti se u bilo kojem sportu, bilo kojem meču, bilo gde. Pokušaće na sve načine. Sada je možda tas na vagi malo na našoj strani, ali i u sredu će ponovo biti meč 'pedeset - pedeset", kaže krilni igrač "crveno-bijelih".

Krilni košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da su obje ekipe u istoj poziciji kada je riječ o vremenu za odmor između mečeva.

"Kako je za nas, tako je i za Zvezdu, nema izgovora. Treba izaći na parket i pokazati što više energije. Nema mnogo filozofije, daćemo sve od sebe da napravimo brejk. Ključ narednog meča je veća želja i veća borbenost, ove utakmice se igraju na malo poena, videli ste da nisu najlepše za gledanje, ali uvek je tako na mečevima Partizana i Zvezde", rekao je Murić.

Treća utakmica polufinalne serije na programu je u subotu od 21 čas, a tada će domaćin biti Partizan, donosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije