Košarka

ABA liga: Polufinale u duhu fer-pleja

ABA liga: Polufinale u duhu fer-pleja
ABA liga: Polufinale u duhu fer-pleja

LJUBLJANA - Čelnici ABA lige i predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti i Cedevite održali su sastanak u Ljubljani.

Na sastanku je dogovoreno da će klubovi učiniti sve da utakmice plej-ofa prođu bez incidenata i u duhu fer-pleja.

Polufinalna serija regionalnog takmičenja počinje 14. aprila mečevima Crvena zvezda - Partizan i Budućnost - Cedevita, a igraće se po sistemu 2-2-1.

"Sastanak u Ljubljani bio je od velike važnosti jer je završnica takmičenja donosi veliki rizik. Ustanovili smo da svi učesnici moraju da se pridržavaju pravila, da protivnika i sudije tretiramo na adekvatan način i podržimo jedni druge kako bismo povećali ugled takmičenja", rekao je predsjednik ABA lige Radovan Lorbek za sajt regionalnog takmičenja.

On je istakao da su se svi na sastanku složili da je organizacija ABA lige i suđenje na najvišem nivou.

"Iz tog razloga možemo da očekujemo da će naše najbolje sudije dijeliti pravdu u mečevima ABA lige i Evrolige, kao i da vjerujemo u odluke komesara za suđenje Aleša Kamnikara. Utakmice u plej-ofu jedna za drugom su neobične u Evropi, ali će svi morati na to da se prilagode", zaključio je Lorbek.

Organizatori mečeva svjesni su odgovornosti kako bi svi bili bezbjedni, kao i da su čelni ljudi Jadranske lige uvjereni da će klubovi ispuniti očekivanja i u skladu sa standardima Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije