Košarka

ABA liga: Zvezda rutinski savladala Sutjesku

ABA liga: Zvezda rutinski savladala Sutjesku
ABA liga: Zvezda rutinski savladala Sutjesku

Izabranici Dejana Radonjića u dvorani “Pionir” savladali ekipu iz Nikšića sa 96:67 i nastavili borbu sa Cedevitom za drugo mjesto

Rutinsku pobjedu je Crvena zvezda ostvarila protiv Sutjeske (96:67) i nastavila borbu sa Cedevitom za drugo mjesto u ABA ligi, dok će gosti pokušati da obezbijede opstanak u nastavku šampionata.

Meč je riješen u trećoj dionici koju su crveno-beli dobili sa 13 poena razlike (28:15). Stefan Jović i Luka Mitrović su meč posmatrali u svojstvu gledaoca, a Nikola Rebić je u završnici pretposljednje četvrtine dobio udarac, ali ne izgleda da je u pitanju neka teža povreda.

Što se košgeterskih učinaka tiče najefikasniji u domaćem timu je bio Maik Cirbes sa dabl-dabl učinkom (21, 10sk), a Marko Simonović je dodao 16. U poraženom timu je Vranješ dao 23 poena (7-6 za tri).

Započela je Zvezda meč veoma dobro, brzo je povela sa 10:3 i izgledalo je da će sve biti riješeno već poslije prve dionice, ali nisu tako mislili gosti. Zaigrali su mnogo bolje, prije svih Đoko Šalić, Raš i Vranješ su pogađali trojke, pa je na oko dva minuta pije poluvremena Sutjeska stigla i do prednosti (33:30). Tada je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut, a poslije kratke pauze su se crveno-beli “probudili”, napravili seriju 10:0 i vratili vođstvo. Miler je pogodio, nije realizovao dodatno slobodno bacanje, Cirbes i Kvinsi su opet bili neprecizni, a Vranješ je uz zvuk sirene vratio neizvjesnost prije poluvremena (40:36).

Ipak, svaku dilemu je Zvezda riješila u trećoj četvrtini. Počeli su da igraju mnogo bolje, kako u odbrani, tako i u napadu, a veliki broj napada je završavan pogotkom i faulom, jer košarkaši Sutjeske nisu uspijevali da pronađu način da zaustave Milera i Cirbesa, pa je tako sredinom pretposljednje dionice je vođstvo stiglo do 18 poena (58:40).

Na dvadeset sekundi prije kraja tog dijela Pavić je poentirao, ali je tom prilikom, nenamjerno, udario Rebića, potekla je krv, pa je mladi plejmejker morao na klupu. Čini se da nije ništa ozbiljno u pitanju, a njega je odmah zamenio Micić.

Izuzev te situacije uzbuđenja do kraja meča nije ni bilo, pa je Zvezda zabilježila 18. pobjedu u ABA ligi.

(N.N/Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije