Košarka

Bajić: Nismo veliki favoriti

Bajić: Nismo veliki favoriti
Bajić: Nismo veliki favoriti

Košarkaši Igokee i Bosne večeras bi se eventualnim pobjedama plasirali u finale plej-ofa Lige za prvaka BiH. "Igosi" u drugom meču polufinalne serije gostuju Slobodi, dok će "studenti" u Mostaru odmjeriti snage sa Zrinjskim.

Dragan Bajić, trener Aleksandrovčana, koji vode 1:0 u seriji na dvije pobjede, očekuje težak meč u Tuzli i respektuje protivnika.

"Svakako da je teren u Tuzli 'vruć' i da daje tim momcima dodatnu energiju i snagu da nekada igraju i iznad svojih mogućnosti. Nisu ekipa za potcjenjivanje, u Marku Rikalu i Devonu Braunu imaju odlične plejmejkere, Almir Hasandić je dokazan igrač, a tu je i Božo Đumić na poziciji centra. Tokom cijele sezone su igrama pokazali da su dobar tim i mora se ozbiljno ući u svaki meč protiv njih. Očekujem tešku utakmicu i nismo veliki favoriti kako je javnost zavarana da jesmo zbog našeg petog mjesta u ABA ligi. Nije naš kvalitet kao što je nekad bio, ali ipak idemo pokušati ostvariti drugu pobjedu kojom bismo dobili dosta vremena da se spremimo za finalnu seriju", kazao je strateg aktuelnog šampiona BiH.

"Igosi" su u prvom meču umalo prokockali prednost od 15 poena razlike i tek u penal završnici uspjeli su da obezbijede minimalnu pobjedu (86:85). Bajić ističe da se slične stvari ne smiju ponavljati i da njegov tim ima određenih kadrovskih problema pred ovaj meč.

"Nakon prvog meča pravio sam analizu igrača koji su u svojim glavama pomislili da su veliki igrači, a to se dokazuje samo na parketu. Dobro smo se spremali za ovaj meč, ali imali smo velike probleme u trenažnom procesu jer povrede imaju Blaž Mahkovic, Đorđe Milošević, Vuk Radivojević i Danilo Šibalić", rekao je Bajić.

Meč između Slobode i Igokee igra se od 19.30 u hali "Majdan".

Zrinjski i Bosna svoj meč igraju od 19 časova. "Plemići" su u posljednjih pet mečeva u padu forme i doživjeli su pet uzastopnih poraza. Sarajlije su, s druge strane, vezale pet trijumfa. Dva tima su tokom ove sezone odigrala čak pet međusobnih susreta, a trenutni skor je 3:2 za Bosnu.

Bodiroga vodi kadete BiH

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH prihvatio je prijedlog Stručne komisije KS BiH da za selektora kadetske reprezentacije BiH (U-16) bude imenovan Dejan Bodiroga, košarkaški stručnjak iz Trebinja i bivši trener Leotara. Bakir Srna vodiće U-14 selekciju, dok još nije poznato ko će preuzeti  juniorsku (U-18) i mladu (U-20) mušku reprezentaciju BiH. U ženskim selekcijama nije bilo promjena, na mjestima su ostali Mara Lakić (U-20), Goran Lojo (U-18) i Slobodan Kecman (U-16).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije