Košarka

Beli: Imamo Novaka, ali je u Srbiji košarka broj 1

Beli: Imamo Novaka, ali je u Srbiji košarka broj 1
Foto: AP | Beli: Imamo Novaka, ali je u Srbiji košarka broj 1

Košarkaš Minesote Nemanja Bjelica rekao je američkim medijima da je košarka sport broj jedan u Srbiji.

“Košarka je u našoj krvi. Imamo Novaka Đokovića, on je vrhunski teniser, ali u Srbiji je košarka sport broj jedan. Sada imamo i petoricu igrača u NBA ligi“, rekao je Bjelica za "60 seconds more or less".

Jedan od njih je i Miloš Teodosić kojeg Srbin posebno hvali.

"Srećan sam što je Teo došao ovde. On je jedinstven. Način na koj on igra čini da košarka izgleda tako lako. Nije imao sreće s povredama, ali sada se oporavio i pokazuje da je jedan od najboljih plejmejkera“.

Upravo su Vulvsi pobijedili Teodosićeve Los Anđeles Kliperse sa 126:118, a odličnu partiju zabilježio je Bjelica, koji je na parketu proveo 34 minuta i za to vrijeme stvario učinak od 18 poena, devet skokova i četiri asistencije, uz šut iz igre 6/13.

“U Minesoti sma već tri godine i sada imam priliku da uradim nešto veliko. Srećan sam što sam deo ovog tima”, dodao je Bjelica i objasnio razliku između Evropske košarke i najjače lige svijeta:

"Ovdje se igra drugačije. Košarka je brža, atletske sposobnosti su bitne. Prve godine sam se privikavao na ligu, sve mi je bilo novo, ali sam sada spreman da se takmičim”, dodao je on.

‘Vukovi’ igraju dobri sezonu i trenutno su treći na Zapadu.

“Mlada smo ekipa, ali imamo dosta potencijala, kao I igrača sa iskustvom. Moraju neke stvari da se poklope - Zapadna konferencija je teža od Istočne. Potrebno je da budete spremni za svaku utakmicu, ako to nije slučaj protivnik može da iskoristi to protiv vas", istakao je Beli.

Američke medije zanimalo je da li je pratio finale Evropskog prvenstva i šta misli o mogućem zajedničkom timu bivših jugoslovenskih reprezentacija.

Podržavao sam svoju ekipu, ali je Dragić uradio sjajan posao, bio je najbolji igrač na prvenstvu. Zajednička ekipa nije naš 'problem', ali bilo bi sjajno videti takve igrače zajedno u ekipi", zaključio je Bjelica.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije